ТВ филм "Пролеће на последњем језеру" на ФЕСТ-у

Телевизијски филм у продукцији Радио-телевизије Србије "Пролеће на последњем језеру", по сценарију Вулета Журића, а у режији Филипа Чоловића, своју премијеру имаће на предстојећем 48. ФЕСТ-у.

Смештен у године на почетку Другог светског рата, филм истражује неизвесну судбину југослевенских дипломата и дипломатског особља које је, заједно са својим породицама, депортовано из земаља које је окупирао Трећи рајх, у хотел на обали Боденског језера. Међу њима, у овом хотелу нашао се и наш велики писац - Иво Андић, у то време велепоседник југословенског дипломатског представништва у Берлину.

Сценариста Вуле Журић нашао је занимљив угао за приказивање мање познатог периода из живота нашег нобеловца, дотичући истовремено и причу о љубавном троуглу између Андрића, костимографкиње Милице Бабић и њеног мужа Ненада Јовановића. Комбинујући историјске чињенице и фикцију, Журић и Чоловић креирали су камерни филм који пружа узнемирујућу слику о нацизму и ратним ужасима.

Улоге тумаче: Тихомир Станић, Небојша Миловановић, Олга Одановић, Наташа Тапушковић, Марија Вицковић, Александар Ђурица, Јелена Ћурувија, Драган Петровић, Јован Јовановић, Борис Комненић, Бранислав Трифуновић и многи други.

Премијера филма Пролеће на последњем језеру биће одржана 2. марта у Комбанк дворани, а након ФЕСТ-а, филм ће бити приказан на програму РТС-а. 

број коментара 0 Пошаљи коментар