Премијера пете епизоде серије "Група" у Инђији

Пета епизода серије "Група" премијерно, специјално за студенте и средњошколце, нашла се на биоскопском платну Културног центра у Инђији.

Пракса предпремијерног емитовања серије започела је Лесковцу, током фестивала "LIFFE" , настављена у Београду, пред ђацима Пете и Земунске гимназије. Прилику да погледају другу епизоду имали су гимназијалци у Новом Саду, а четири средње школе испуниле су биоскопску салу у Панчеву током пројекције треће епизоде.

Део екипе који је представио серију публици у Инђији чинили су Немања Ћеранић, редитељ и глумци Страхиња Блажић и Игор Бенчина.

Уз искусне глумце, у серији се појављује и велики број млађих колега, један од њих је и Страхиња Блажић који тумачи лик Косте.

"На прво читање сценарија био сам баш одушевљен, то је тема која је баш актуелна, горући проблем а то су тренутно млади у средњим школама и дешавања у школама".

"То је једна шира слика у Србији која се бави функционисањем самог система. Један део приче прати инспектора Гагу, који има великих проблема што у самој институцији, што на асфалту, и он одређеним мерама и као велики праведик, покушава на разне начине да ступи у контакт са децом која улазе у београдски криминал, односно ова серија се заправо највише бави диловањем", истакао је Немања Ћеранић, један од редитеља серије.

Серија "Група" има 11 епизода и емитује се недељом од 20 часова на првом програму РТС-а.

број коментара 0 Пошаљи коментар