РТС најгледанији пету годину заредом!

Први програм Радио-телевизије Србије у 2019-ту годину улази као убедљиво најгледанији ТВ програм у Србији – по свим мерилима гледаности!

Први програм РТС-а је пету годину заредом најгледанији телевизијски програм у Србији - ове године био је најгледанији чак 277 дана!

На листи 100 најгледанијих емисија у 2018-ој, чак 95 емитовано је на РТС 1. У ударном, вечерњем телевизијском времену, када је највећи број грађана Србије испред ТВ екрана, Први програм има за милион гледалаца више од друге по гледаности телевизије.

Током године, на Првом сте највише гледали - домаће серије, спорт, информативне емисије, забавне и документарне емисије, филмове.

Годину на Другом програму обележили су - врхунски документарци, дечји програм, емисије из културе и науке, ексклузивни спортски преноси и светске хит серије!

Ове године покренута је нова мултимедијална платформа РТС Планета, која већ сада има више од 350.000 корисника и у понуди има све наше ТВ и радијске канале, више од 9000 емисија свих жанрова из богатог програмског архива, приче из дописничке мреже РТС-а, као и музичка издања ПГП РТС-а. У 2019. години наставићемо да производимо најквалитетније садржаје који нас повезују!

Проведите и последњи дан 2018-те уз наш програм, јер вас очекује велико финале серије "Војна академија" и шесточасовна Новогодишња бајка РТС-а!

Оцена ЕБУ за крај јубиларне године

Током године која је за нама, представници Европске радиодифузне уније који прате рад Јавних сервиса, анализирали су и рад Радио-телевизије Србије - од финансирања, преко управљања, до самог рада.

У оквиру програма подршке Јавним сервисима у региону, сачињен је извештај о раду наше куће у којем се наводи да је "РТС задржао лидерску позицију међу емитерима у региону са највећим рејтингом и гледаношћу". Сопствена продукција програма РТС-а је оцењена као импресивна, далеко испред осталих Јавних сервиса у региону, високо квалитетна, уз минималне трошкове. Оцењује се да је одлично развијена мрежа дописника, у земљи и у иностранству. 

Уз нашу продукцију, похваљено је и руковођење, а као изазови наводе се независност, финансирање и брз развој.

Похваљена је и корпоративна стратегија РТС-а, која је наведена као добар пример другим емитерима у региону, затим напори на покретању мултимедијалне платформе, као и спровођење јавних дебата о програмима РТС-а. Позитивно је оцењена иницијатива генералног директора за ангажовањем младих, стручних кадрова који би допринели да Јавни сервис прати техничко-технолошки развој савременог радија и телевизије.

Радио-телевизија Србије ове године је обележила 60 година постојања Телевизије у Србији примереним програмским садржајима и централним свечаностима на Ташмајдану. Покренута је и мултимедијална платформа „РТС Планета", која за мање од годину дана има преко 350.000 корисника, наставља се дигитализација драгоценог програмског архива наше куће, РТС 1 и РТС 2 су једини програми са националном фреквенцијом који се прате у ХД резолуцији. Развијају се и тематски канали "Полетарац", "Драма", "Коло", "Музика", "Живот", "Трезор", а ускоро нас очекује и "РТС Наука".

Реконструишемо просторе у нашим зградама за специјалне намене што ће бити велики напредак у нашем пословању.

Редизајниран је Други програм, а почетком 2019. године нас очекује и редизајн Првог програма.

 

број коментара 0 пошаљи коментар