Завршено снимање нове РТС-ове серије Делиријум тременс

Завршено је снимање нове серије Радио-телевизије Србије, „Делиријум тременс", у режији Горана Марковића. Снимање серије у продукцији Редакције драмског и домаћег серијског програма Радио-телевизије Србије, почело је 20. септембра, а гледаоци ће имати прилику да прву од четири епизоде гледају у оквиру пролећне сезоне 2019. године.

Серија „Делиријум тременс" настала је према сценарију Горана Марковића и у добро познатом, трагикомичном духу који гаји овај аутор, прати причу о глумцу Дагију који, након позамашног алкохоличарског стажа, бива приморан да направи паузу од једине ствари која му је блиска, а то је глума. Након првобитног отпора и очајања, Даги креће пут опоравка на ком ће му, између осталог, помоћи и његов глумачки таленат, али и група реконвалесцената у болници. Кроз специфичну групну терапију, и низ трагикомичних ситуације, Даги ће упознати самог себе - онаквог какав јесте иза маске великана глумишта.

Серија која за главног јунака има глумца и представља посвету глумачкој уметности уједно је и омаж глумцу Предрагу Ејдусу који је годинама глумио улогу Дагија у позоришној представи „Делиријум тременс" Горана Марковића. Опус филмског и позоришног редитеља, сценаристе и писца, Горана Марковића обухвата нека од култних остварења домаће кинематографије попут филмова „Национална класа", „Мајстори, мајстори", „Вариола вера", „Већ виђено", „Сабирни центар" и „Тито и ја", а сарадња овог аутора са Радио телевизијом Србије изнедрила је и успешан ТВ филм „Слепи путник на броду лудака" 2016. године.

Главну улогу у серији „Делиријум тременс" тумачи Тихомир Станић, док остале улоге играју Анита Манчић, Горица Поповић, Игор Ђорђевић, Драган Петровић Пеле, Маша Дакић и други.

Уредник серије је Кристина Ђуковић, извршни продуцент Марија Берета, директор фотографије Ђорђе Арамбашић, композитор Зоран Симјановић, сценографи Драшко Ивковић и Александар Цвијановић, костимограф Сузана Глигоријевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар