РТС обележио велики јубилеј

Заједно смо прославили шездесети рођендан Телевизије у Србији. Као круну богатих програмских садржаја којима је Радио-телевизија Србије читаве године обележавала овај значајни догађај, гледаоцима смо поклонили два спектакуларна концерта на стадиону "Ташмајдан".

Они који нису успели да дођу до бесплатних улазница директан пренос концерата могли су да прате на Првом програму телевизије, на РТС Планети и РТС Свету, Радио Београду али и путем видео-бима, на три локације у Београду.

На првом рођенданском концерту РТС-а, на сцени стадиона "Ташмајдан", 23. августа, смењивали су се чланови ансамбала Музичке продукције РТС-а – Хор и Симфонијски оркестар, Биг бенд, "Колибри", Дечји хор, као и гости из ансамбла "Коло", познати глумци, највеће звезде класичне, џез и забавне музике – укупно око 200 уметника-извођача.

Други слављенички концерт РТС-а био је резервисан је за највеће хитове народне музике. Стадион "Ташмајдан" био је премали да прими све оне који су желели да чују 60 најлепших народних песама, за које је скоро годину дана гласала управо РТС-ова публика! Додељена је и награда "Златни микрофон" Радио Београда Предрагу Живковићу Тозовцу за вишегодишњи рад, стваралаштво и допринос квалитету и слушаности програма Радија.

Двадесет хиљада посетилаца на стадиону "Ташмајдан", гледаоци испред ТВ екрана – 1,5 милиона њих прве вечери и скоро два милиона друге вечери – уживали су у шест сати музике коју је изводило 400 уметника на сцени.

Иза сцене радило је 300 људи, а концерти су уживо преношени са чак 15 камера.

Хвала што сте били наши гости... јер најбоље тек следи!

број коментара 0 пошаљи коментар