60 година Телевизије у Србији: Најбоље тек следи!

Радио-телевизија Србије је почела са радом 23. августа давне 1958. године. Тога дана је на „задатку“ било око 150 људи, једна репортажна кола са три камере, и четири филмске камере.

Данас, 6 деценија касније, са чак 11 телевизијских и 4 радијска програма, интернет издањем, телетекстом, разгранатом мрежом дописништава, музичком продукцијом, продукцијом носача звука, излагачком и издавачком делатношћу, и новом мултимедијалном платформом, РТС је израстао у једну од најстабилнијих медијских институција којој грађани Србије највише верују. 

То потврђују мерења гледаности. Радио-телевизија Србије је годинама уназад искључиво сама себи конкуренција. У протеклих пет година, РТС је у континуитету најгледанија српска телевизија и сваке године бележи позитиван раст у броју добијених дана.

Поносни смо на чињеницу да изузетну гледаност постижемо пре свега емисијама сопствене производње. Лидери смо у производњи домаћих ТВ филмова и серија високе продукције. Гледаоцима обезбеђујемо преносе глобалних политичких ектуелности, све најважније спортске догађаје и ексклузивна права на преносе културних и забавних дешавања широм света.

Поводом прославе пола века постојања, покренули смо специјализовани двадесетчетворочасовни канал културе, а у години када обележавамо 6 деценија постојања Телевизије у Србији, почела је са радом мултимедијална интернет платформа РТС Планета. Уз све наше ТВ и радијске канале, који се могу пратити уживо или одложено до 72 сата, РТС Планета тренутно нуди и више од 9000 емисија свих жанрова из богатог програмског архива, приче из дописничке мреже РТС-а, као и музичка издања ПГП РТС-а.

Наставићемо да растемо управо кроз развој ОТТ услуге, Телевизија и Радио 21. века су наш циљ који смо почели да остварујемо и верујемо да ћемо успешно наставити у том правцу.

број коментара 0 пошаљи коментар