Светски документарни хитови - понедељком на РТС 2

Ударни термин на Другом програму РТС-а, понедељком од 20.00, резервисан је за најбоље документарне филмове из целог света.

У понедељак, 15. јануара не пропустите причу о једној од најопаснијих манифестација на свету - трци са биковима у Памплони, која проузрокује око стотину рањених сваке године, укључујући 16 смртних случајева који су се догодили током протеклог века. Затим, 22. јануара сазнајте више о необичној авантури истраживача Клода Лориуса, који је још 1957. године ишао на Антарктик, а 1965. први упозорио на последице глобалног загревања.

Од 29. јануара следи блок документараца о музичким звездама, који ће вам помоћи да боље упознате и откријете скривене и мање познате детаље живота ваших омиљених музичара. Имаћете прилику да погледате филмове о каријерама чувених музичких група коју се обележиле године за нама - Duran Duran, Sex Pistols, The Stooges и невероватних уметника као што су Дејвид Боуви и Џенис Џоплин...

Најбољи страни документарни програм - Трка с биковима, Лед и небо, Duran Duran: Unstaged, Дејвид Боуви: Неиспричана прича, Gimme Danger , Прљавштина и бес и Џенис: Мала тужна девојка... сваког понедељка у 20.00, само на Другом!

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 04. феб 2018, 18:45)
Aron [нерегистровани]

Kralj

Lepo, ali ste ako smem da kazem zaboravili kralja rock n roll-a Elvis Presley-a