РТС у 2017. најгледанији више од 300 дана

Од 334 дана од почетка године, Први програм РТС-а био је најгледанији чак 329 дана. Тренд убедљиво најгледанијег програма у Србији, по свим параметрима, настављен је и у новембру, када су гледаоци сваког дана били највише уз РТС 1.

Новембарски рејтинг Првог програма РТС-а је 4,8 одсто, што је бољи резултат у односу на исти месец прошле године.

Удео у гледаности је 20,3 одсто, у односу на другопласирану телевизију то је више за 5,5 процентних поена. Та разлика је скоро двоструко већа у вечерњим сатима (од 19.00 до 23.00) када је удео у гледаности РТС 1 24,9 одсто, а друге по гледаности телевизије 13,6 одсто (ТВ Пинк).

На ранг-листи 50 најгледанијих емисија, 38 су емисије РТС-а. Најгледанија емисија је пренос фудбалске утакмице ЛЕ Партизан – Скендербег, која је емитована на Првом програму РТС-а, 2. новембра 2017. Рејтинг емисије је 20,5 посто, а удео у гледаности 44,5 одсто.

Поред фудбала, у врху листе најгледанијих емисија у новембру су и премијере домаћих серија. Најгледанија хумористичка серија "Пси лају ветар носи" и најгледанији драмски трилер "Сенке над Балканом" и у новембру настављају да бележе милионски аудиторијум, уз доминантне резултате по свим параметрима. Високу гледаност и даље имају дневне информативне, забавне и документарне емисије.

Најгледанија емисија Другог програма РТС-а у новембру је кошарка – квалификације за СП 2019: Србија – Грузија, преко 1,3 милиона гледалаца. Велико интересовање гледаоци су имали и за преносе тениских мечева као и за филмски програм.

Хвала што нас гледате! 

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 01. дец 2017, 21:32)
DDanonymous [нерегистровани]

Sve cestitke RTS-u

Srecno i dugovjecno,najbolji ste.