Београдски фестивал џеза 2017.

Џез је све живљи, богатији и узбудљивији у новим временима, публика га све више прати и ужива у њему са новом страшћу широм света, па и Београду!

Под слоганом "Џез визије", у Дому омладине Београда и Центру "Сава", од 26. до 30. октобра 2017, године, биће одржан 33. Београдски џез фестивал. Током пет фестивалских дана публика ће видети више од 20 састава из читавог света.

Радио-телевизија Србије је и ове године медијски партнер фестивала.

Предстојеће издање Београдског џез фестивала иде корак даље у правцу представљања најважнијих џез уметника данашњице са интернационалне сцене. Фокус је на визионарима савременог звука који су редефинисали џез у 21. веку, успостављајући активан однос према року, посебно алтернативном, као и електронској плесној музици. Овакав приступ у избору уметника, води неумитно ка музичарима млађе и средње генерације који су широм света учинили овај кључни помак, и поново претворили џез у актуелну музику која са ставом описује свет око себе и сведочи о њему.

"Оно што желимо да поделимо са својом све многобројнијом публиком, као и са међународном културном јавношћу, јесте тренутак у историји џеза кад се рађа нова фузија овог правца са другим музичким облицима. Џез је данас, поново, најузбудљивија и најкреативнија форма популарне музике - и зато је време за визије џеза и џез визије." истичу организатори 33. Београдског џез фестивала.

У ноћном програму, посебно упечатљив избор младих скандинавских уметника, које овом приликом представљају Jakob Bro iz Данске и Marius Neset из Норвешке, сусрет најбољих савремених авангардних џез уметника у лику и делу Петера Еванса из САД и Родрига Амада из Португала, канадска пијанисткиња Крис Дејвис, рокерски узбудљив турски састав Илхана Ерсахина и изазован избор нових тенденција у савременом српском џезу - пројекти Tapan, Space Tigers, Сања Марковић и њен "Ascension"...

Стилска ширина свих учесника 33. издања престоничког џез фестивала, одговара духу нашег времена и боји га неочекиваним новим садржајима и уметничким увидима. Брилијантни таленти са обе стране Атлантика, потврђују да је џез - музика која се и даље дешава...

број коментара 0 пошаљи коментар