РТС најгледанији 210 дана од почетка године

Од 212 дана од почетка 2017. године, Први програм РТС-а био је најгледанији 210 дана.

Први Програм РТС-а је од 31 дана у јулу, 30 дана био најгледанија телевизија у Србији. Удео у гледаности Првог Програма је 19.9%, за 6.5 процентних поена више од друге по гледаности телевизије. Та разлика је још већа у вечерњим сатима (од 19.00 до 23.00) када је удео у гледаности нашег програма 24.4% а друге по гледаности телевизије 14.8%.

У поређењу са истим местом прошле године једино Први Програм РТС-а има раст просечне гледаности.

На ранг листи 50 најгледанијих емисија у јулу, чак 38 су емисије РТС-а. Најгледанији је био пренос фудбалске утакмице Црвена Звезда - Спарта Праг, квалификација за Лигу Европе. Поред спортских такмичења у фудбалу (Лига Европе, Лига Шампиона, Купа конфедерације) ваш избор су била и друга спортска такмичења која су емитована на Првом, али и на Другом Програму РТС-а: Светско првенство у ватерполу, посебно утакмице Србија-Хрватска, Србија-Аустралија и Србија-Грчка, као и преноси тениских мечева (Вимблдон).

Емисије информативног програма су и даље сваког дана на ранг листи најгледанијих емисија у Србији. Ту су и забавне емисије, домаће игране серије, документарне емисије.

РТС и у августу наставља да емитује премијере културно-уметничког и образовно-научног програма, премијерне стране серије и филмове, уз ексклузивне преносе највећих спортских догађаја. 

број коментара 0 пошаљи коментар