Ускоро у Дому омладине Београда: Мартовски фестивал

64. Београдски фестивал документарног и краткометражног филма, од ове године носи назив "Мартовски фестивал".

У току су завршне припреме за одржавање нашег најстаријег филмског фестивала, манифестације која прати савремене токове у филмској уметности и технологији, приказује филмове високог уметничког квалитета и подстиче развој домаће филмске производње.

Током три дана Мартовског фестивала (30. март - 2. април, Дом омладине Београда), поред пројекција филмова у такмичарском и ревијалном програму, биће одржане и бројне радионице, отворене консултације намењене филмским ауторима и студентима филмских школа и академија а за публику ће бити организовани концертни програми.

Медијски партнер фестивала је Радио-телевизија Србије.

Од самог оснивања, ова филмска манифестације била је најважнија, а у неким периодима и једина платформа, у оквиру које су домаћи филмски аутори могли да презентују публици и иностраним колегама своје документарне, експерименталне, анимиране и кратке игране филмове.

Од ове године, под окриљем Дома омладине Београда и са новим уметничким директором, драматургом Бобаном Јевтићем - фестивал се фокусира на домаћу филмску продукцију документарних, ТВ документарних, кратких играних, анимираних и експерименталних филмова, постајући тако национални фестивал у пуном значењу те речи.

64. Мартовски фестивал - Београдски фестивал документарног и краткометражног филма, биће свечано отворен 30. марта у Великој сали Дома омладине Београда, пројекцијама остварења двојице великана домаће кинематографије - Пурише Ђорђевића (филм "Бункер 93") и Љубише Самарџића (филм "Panta rei"). У ревијалном програму, биће приказано неколико репрезентативних иностраних документарних филмова. У такмичарској конкуренцији, за награде ће се надметати више од 80 остварења- краткометражних, играних, документарних, дугометражних документарних, анимираних и експерименталних филмова.

број коментара 0 пошаљи коментар