У мојим патикама

РТС1, од 20. јула, средом и четвртком у 18.25

Како се одмара вишеструка шампионка Ивана Шпановић? Да ли је најбоља кошаркашица Европе, Ана Дабовић добила опкладу? Када је и зашто Асмир Колашинац помишљао да одустане од атлетике? Како спортске успехе ватерполисте Живка Гоцића доживљава његова супруга? Могу ли врхунски спортисти да приуште луксуз попут прескакања тренинга? О чему све сања теквондискиња Тијана Богдановић, уочи пута за Рио? Како су рвачи Давор Штефанек и Виктор Немеш „намештали ребра" Александру Стојановићу? Зашто Милица Мандић није могла да спава када је златну олимпијску медаљу донела кући?

Документарно - забавни серијал "У мојим патикама" састоји се од шест полусатних епизода, које пред ТВ гледаоце стижу 20. јула и биће емитоване средом и четвртком у 18.25 на Првом програму. Водитељ серијала, Александар Стојановић, проводио је по два тренинг дана са нашим врхунским спортистима, у намери да нам дочара све оно што они раде како би постигли врхунске резултате.  

Душан Булић: „Иза серијала "У мојим патикама" стоји екипа телевизијских креативаца и продуцената која се опробала у разним жанровима и форматима, од игране структуре, преко музичких спотова, реклама до ријалити формата, а окупљена у продукцију „Видеострој". Концепт су развили редитељ Ђорђе Јовановић, извршни продуцент Милош Ратковић а ја потписујем сценарио. Наравно, без спремности на акцију, новинарског и истраживачког елемента који је целој причи додао Александар Стојановић, овај формат никад не би био оно што јесте - забава за све генерације, истовремено образовна, спортска али пре свега забавна емисија."

Само за РТС, врхунски спортисти - најуспешнији српски репрезентативци откриће и оне детаље о својим каријерама и животима које до сада нису поверавали медијима.

Александар Стојановић, новинар: „Саставни део тренинга сваког спортисте а нарочито врхунског је и исхрана али и начин размишљања. Део тренинга је и када се ујутру будиш, са ким радиш, са ким проводиш време. И одмор је део тренинга. Када желиш врхунски резултат, тренинг никада не престаје. Ништа ми није било тешко током снимања серијала „У мојим патикама". Видећете, зарадио сам и понеку повреду, било је и болно, памтим ситуације када сам био поприлично љут на себе јер сам изгубио неку (пардон, све борбе и такмичења)... Али реално - уживао сам!"

Александар је током снимања овог документарног мини ТВ серијала тестирао и границе сопствене издржљивости (али и границе бола)... Ипак, како то обично бива када се посао ради посвећено, часно и марљиво - сав труд (и бол) итекако се исплатио: током заједничких тренинга наши светски прослављени репрезентативци "отворили су душу" и без околишања износили своја размишљања, дилеме, радости, стрепње, недоумице, очекивања, наде и планове - и професионалне и приватне. А када све ово будете видели и чули, уверени смо - још више ћете их заволети и поштовати а сигурно ћете убудуће још снажније навијати за њих ! 

Прва епизода серијала „У мојим патикама" посвећена је кошаркашици Ани Дабовић а потом ће уследити ТВ приче о Асмиру Колашинцу, Ивани Шпановић, рвачима Давору Штефанеку, Виктору Немешу и Кристијану Фрису, таеквондисткињама Милици Мандић и Тијани Богдановић. Серијал „затвара" дводневни тренинг и интервју са прослављеним ватерполистом Живком Гоцићем.

Водитељ документарног ТВ серијала „У мојим патикама" је новинар РТС-а Александар Стојановић а концепт је дело ауторског тима који чине Душан Булић, Милош Ратковић и Ђорђе Јовановић.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 17. јул 2016, 11:53) - Anton Aradski [нерегистровани]

Zdravo i pravo

Sjajan koncept emisije, svaka cast na ideji, jedva cekamo da vidimo. Ocekuje se da dobijemo primer kako zdravo i pravo ziveti, kako biti posvecen i istrajan, i zadovoljan sobom. Cestitke Stojanovicu unapred !

(петак, 15. јул 2016, 22:45) - Sportista [нерегистровани]

Lepa ideja

Opet lepa ideja Ace informacije, verovatno ce mu svih sest prica biti kao ona super emisija koju je radio sa Ivanom Spanovic prosle godine. Lepo je sto su zastupljeni i vrhunski sportisti (poput rvača) koji se retko ili nikada ne docekuju na terasi, nit ih drzava obilato nagradjuje, iako takođe donose zlatne medalje.Gledacemo, rado, a od jeseni neka se i nastave ove Acine emisije- da upoznamo i druge marljive sportiste, dobre ljude i prave uzore nasoj deci.

(среда, 06. јул 2016, 13:56) - Neko ko zna [нерегистровани]

Bajloni

Nije ni cudo da je sve to tako proslo kad je autor godinama marljivo, casno i posveceno bodrio kolege, bio tu za njih, uvek ih podrzavao u specijalnim prostorijama treceg i cetvrtog sprata, da bi konacno pobedio zahvaljujuci cestim setnjama od Takovske do Bajloni pijace sa mnogo i mnogo kesa u rukama... Jednog dana, pre ili kasnije, pisace se i o svim velikim unutrasnjim uspesima cestitog AS!