Кухиња мога краја, седма сезона

У седмом серијалу "Кухиње мога краја", седам учесница из различитих крајева Србије приказаће у најлепшем светлу своју кухињу и свој крај. Упознаће се кроз путовања, дружење и забаву, али и такмичити у кулинарском умећу. Жеља сваке од учесница је стицање нових пријатељстава и упознавање Србије на други начин, а циљ ипак да кухиња њиховог краја буде најбоља. На крају серијала сазнаћемо ко ће победити и освојити вредну награду.

Учеснице у овој сезони су Драгица Ојданић, Снежана Марјановић, Нада Ерић, Милица Тадић, Златана Димитријевић, Драгана Ђурђевић и Ана Никодијевић.

У првој епизоди упознаћете Драгицу Ојданић (31) из села Равни на Златибору. Најмлађа учесница овог серијала, прва ће угостити остале такмичарке у свом живописном дому, на брду званом брдо Ојданића. Ова млада домаћица се са супругом Драгутином, синовима Урошем и Филипом и свекрвом Раденком, труди да им сваки дан донесе бољитак. Иако је рођена у Чачку, њена природа и карактер су се савршено уклопили у богатство и ракош кањона Рзав, надомак којег се налази њен дом.

Вредна Драгица се у домаћинству бави узгојем коза, производњом сира, гајењем живине, свиња, воћарством. Живи и производи храну у складу са природом. Такав ће бити и ручак који је припремила за своје другарице, прави ојданички. Упамтићемо је као младу жену оштрог ума која жели да традиционалне вредности уклопи у дух новог времена.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 08. окт 2019, 14:40) - sumadija [нерегистровани]

Mladost

Volim ovaj serijal i redovno gledam, mislim da je prva učesnica s obzirom da je mlada mogla malo više da se potrudi i sa predjelom i glavnim jelom, a slatkiš - čist promašaj, jednostavan, rolat koji mogu i deca da naprave, niko da se usudi nešto konkretnije tipa štrudle, pite oko stola sa slatkim nadevom, krofne, salčići...