Лавиринт: Правила игре

Друга сезона квиза "Лавиринт"

ПРАВИЛА ИГРЕ:

ТАКМИЧАР ИМА ЗАДАТАК ДА ЗА 12 МИНУТА ПРОНАЂЕ ИЗЛАЗ ИЗ ЛАВИРИНТА.

ТАКМИЧАР МОРА ТАЧНО ДА РЕШИ СЕДАМ ПРОСТОРИЈА, ДА СЕДАМ ПУТА ОТВОРИ ПРАВА ВРАТА КАКО БИ НАСТАВИО ДАЉЕ ПУТ.

ТАКМИЧАР МОЖЕ ТРИ ПУТА ДА ПОГРЕШИ И ДА ОСТАНЕ НА ПРАВОМ ПУТУ. УКОЛИКО ПОГРЕШИ ЧЕТВРТИ ПУТ МОРАЋЕ ЗА 60 СЕКУНДИ ДА ОДГОВОРИ НА ПИТАЊЕ ТВОРЦА ЛАВИРИНТА. УКОЛИКО ТАЧНО ОДГОВОРИ НА ПИТАЊЕ ИЗНЕЋЕ НОВАЦ КОЈИ ЈЕ ДО ТАДА ОСВОЈИО. У ПРОТИВНОМ, ОСТАЋЕ ЗАРОБЉЕН У ЛАВИРИНТУ. ТАДА ПРАВО УЧЕШЋА ИМА НОВИ ТАКМИЧАР.

ТАКМИЧАРА У ПРВОМ НИВОУ УЛАСКОМ У ПРОСТОРИЈУ ДОЧЕКУЈЕ "ЗАДАТАК" ПРОСТОРИЈЕ КОЈИ МОЖЕ БИТИ ПОСТАВЉЕН ОД СТРАНЕ ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ ИЛИ "ЛИЧНОСТИ ИЗ ПРОШЛОСТИ". АКО ТАКМИЧАР УЂЕ У ПРОСТОРИЈУ "ИГРАОНИЦА" ЗАДАТКЕ ЋЕ МУ ПОСТАВИТИ ВОДИТЕЉ ЕМИСИЈЕ.

ПОСТАВЉАЧ ПИТАЊА У ПРОСТОРИЈИ ПОСТАВЉА ТРИ ПИТАЊА:

ПРВО ПИТАЊЕ - ВРЕДНОСТИ 10.000 ДИНАРА, ИМА ДВА ПОНУЂЕНА ОДГОВОРА. ТАКМИЧАР ОДГОВАРА НА ПОСТАВЉЕНО ПИТАЊЕ ОБЕЛЕЖАВАЈУЋИ ЈЕДАН ОД ОВА ДВА ОДГОВОРА. ТАЧАН ОДГОВОР МУ ДОНОСИ 10.000 ДИНАРА. ДРУГО ПИТАЊЕ ЈЕ ВРЕДНОСТИ 20.000 ДИНАРА И ИМА ЧЕТИРИ ПОНУЂЕНА ОДГОВОРА.

УКОЛИКО ТАКМИЧАР ТАЧНО ОДГОВОРИ ОСВОЈИЋЕ 20.000 ДИНАРА. ТРЕЋЕ ПИТАЊЕ ЈЕ ВРЕДНОСТИ 30.000 ДИНАРА И НЕМА НИЈЕДАН ПОНУЂЕН ОДГОВОР. УКОЛИКО ДА ТАЧАН ОДГОВОР ОСВОЈИЋЕ 30.000 ДИНАРА.

УКОЛИКО ЈЕ ТАКМИЧАР ОСВОЈИО МАЊЕ ОД 30.000 ДИНАРА ОТВОРИЋЕ МУ СЕ ВРАТА ИСТОГ НИВОА У КОМ ЈЕ И БИО. СА ОСВОЈЕНОМ СУМОМ ИЗ ПРЕТХОДНЕ ПРОСТОРИЈЕ, ТАКМИЧАР ЋЕ ПОКУШАТИ ДА У СЛЕДЕЋОЈ ПРОСТОРИЈИ ОСВОЈИ ВИШЕ НОВЦА ОД 30.000 ДИНАРА, КАКО БИ ПРЕШАО У СЛЕДЕЋИ НИВО.

УКОЛИКО ТАКМИЧАР ОСВОЈИ ТАЧНО 30.000 ДИНАРА, ИСПРЕД ЊЕГА ЋЕ СЕ ПОЈАВИТИ ДВОЈА ВРАТА. ЈЕДНА ВОДЕ ДО СЛЕДЕЋЕГ НИВОА, А ДРУГА ДО ИСТОГ НИВОА НА КОМ СЕ НАЛАЗИ. ГЛЕДАОЦИ ЋЕ УНАПРЕД ЗНАТИ КОЈА СУ ВРАТА ПРАВА, ДОК ЋЕ ТАКМИЧАР, БИРАЈУЋИ ЈЕДНУ ОД ОПЦИЈА, НА СРЕЋУ ОДАБРАТИ ВРАТА. У ЗАВИСНОСТИ ОД ОДАБИРА, ПРЕЋИ ЋЕ НА ДРУГИ НИВО ИЛИ ЋЕ ОСТАТИ НА ПРВОМ.

ТАКМИЧАР У ПРОСТОРИЈИ МОЖЕ МАКСИМАЛНО ДА ОСВОЈИ 60.000 ДИНАРА.

МАКСИМАЛАН БРОЈ ПРОСТОРИЈА ДА БИ СЕ УСПЕШНО ЗАВРШИО ЗАДАТАК ЈЕ 10.

ТАКМИЧАР ПРЕНОСИ УКУПНО ОСВОЈЕНО СУМУ ИЗ ПРОСТОРИЈЕ БЕЗ ОБЗИРА ДА ЛИ ЈЕ "ПРОШАО" ПРОСТОРИЈУ ИЛИ НЕ.

АКО УСПЕШНО ЗАВРШИ ЗАДАТАК И ПРЕЂЕ СВИХ СЕДАМ НИВОА ПРЕ ИСТЕКА ВРЕМЕНА, У ПОСЕБНОЈ ПРОСТОРИЈИ, ДОЧЕКУЈЕ ГА КЉУЧАР ЛАВИРИНТА.

ПРЕОСТАЛО ВРЕМЕ НАКОН ПРОЛАСКА ПРЕТХОДНИХ НИВОА ЈЕ ВРЕМЕ ЗА КОЈЕ ТАКМИЧАР МОРА ДА ОДГОВОРИ НА ПОСТАВЉЕНУ ЗАГОНЕТКУ КОЈУ МУ КЉУЧАР ЛАВИРИНТА ПОСТАВЉА.

УКОЛИКО ОДГОВОРИ ТАЧНО У ПРЕДВИЂЕНОМ ВРЕМЕНУ, ТАКМИЧАР ОДНОСИ НОВАЦ КОЈИ ЈЕ ДО ТАДА ОСВОЈИО.

УКОЛИКО НЕ УСПЕ ДА ОДГОВОРИ НА ПИТАЊЕ КЉУЧАРА У ПРЕОСТАЛОМ ВРЕМЕНУ, ТАКМИЧАР БИВА ЗАРОБЉЕН У ЛАВИРИНТУ И ТУ СЕ ЊЕГОВ ПУТ ЗАВРШАВА.

УКОЛИКО ТАКМИЧАР У ТОКУ ИГРЕ НЕ УСПЕ ДА СТИГНЕ ДО КЉУЧАРА, АУТОМАТСКИ НАСТУПА НОВИ ТАКМИЧАР КОЈИ СВОЈЕ УЧЕШЋЕ МОЖЕ НАСТАВИТИ И У СЛЕДЕЋОЈ ЕМИСИЈИ КВИЗА.

УКОЛИКО ТАКМИЧАР НЕ УСПЕ ДА ЗАВРШИ ЗАДАТАК, ОСТАЈЕ ЗАРОБЉЕН У ЛАВИРИНТУ КАО И ДО ТАДА ОСВОЈЕНИ НОВАЦ, И ТАДА ТАКМИЧАР НЕ ОСВАЈА НОВАЦ.

број коментара 0 Пошаљи коментар