Почиње снимање серије о Немањићима

Почетак снимања телевизијске серије о династији Немањића, под називом "Немањићи - рађање краљевине", заказан је за среду, 15. марта, у околини манастира Студеница.

Играна серија о Немањићима је један од највећих пројеката Радио-телевизије Србије која се по први пут бави српским средњим веком.

Серија о Немањићима доноси историјске турбуленције везане за српску државу крајем 12. и почетком 13. века, у време које је претходило устоличењу династије Немањића. Важан аспект приче о Немањићима је подизање манастира Хиландар на Светој Гори.

У улози Стефана Првовенчаног појавиће се Војин Ћетковић, Стефана Немању ће тумачити Младен Нелевић, улога Светог Саве поверена је Драгану Мићановићу, а Вукана Немањића ће играти Небојша Глоговац. У осталим улогама појавиће се: Нада Шаргин, Слобода Мићаловић, Миодраг Мики Крстовић, Горан Султановић.

Серија ће бити снимљена у продукцији РТС-а, у режији Марка Маринковића према сценарију Гордана Михића.

Планирано је да снимање траје четири месеца на аутентичним локацијама међу којима су Студеница и Црква Светог Петра и Павла у Новом Пазару.

Почетак емитовања прве епизоде планиран је за крај године у којој се обележава 800 година од крунисања Стефана Првовенчаног. Серија ће имати 12 епизода.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 15. мар 2017, 19:28)
Veljko Živković [нерегистровани]

Veljonius992

Коначно, почело је снимање серије о Немањићима. Нека је са срећом!