Ускоро стоти циклус Слагалице

Ускоро почиње снимање стотог циклуса квиза "ТВ Слагалица". За 24 године емитовања, приказано је више од шест и по хиљада емисија, у којима је учествовало око 4000 такмичара. Већ 17 година "ТВ Слагалица" је најчешће и најгледанија међу свим ТВ садржајима.

Јубиларни стоти циклус биће посебан, јер ће у њему учествовати најуспешнији такмичари у претходних 40 циклуса квиза ТВ Слагалица.

Слагалица је увек била и јесте квиз који поштује достојанство такмичара и регуларност игре. Да би тако било и овога пута, одржано је јавно одређивање редоследа такмичара. Уз чланове екипе најпопуларнијег квиза у Србији, одабиру редоследа такмичара присуствовали су учесници стотог циклуса и представници медија.

Такмичење у стотом циклусу обављаће се према нешто другачијим правилима.

Уобичајено, планирани број такмичарских емисија јесте 61. Такмичење се одвија према правилима куп система – четрдесет квалификационих за четвртфинале и још двадесет једна емисија од четвртфинала до финала. Осам најуспешнијих такмичара пласира се у четвртфинале.
Међутим, уколико се догоди да такмичар који је жребањем планиран да учествује у 40. емисији квалификација у тој емисији победи, такмичење се продужава за још две емисије, како би се утврдило ко ће ићи у четвртфинале. Тај учесник, у могућем продужетку, састаће се са такмичарем који је стекао услов за улазак у четвртфинале, али има најлошији резултат међу осморо пласираних.

Број узастопних победа једног такмичара ограничава са на пет, уместо досадашњих седам.

У игри "Слагалица", број бодова за свако слово у састављеној речи смањује се на један, уместо досада додељивана два бода.

Од четвртфинала, у везаним емисијама истог такмичарског пара резултат такмичења ће бити кумулативно приказан на екрану.

Емитовање стотог циклуса квиза ТВ Слагалица почеће 3. маја 2017.

Овде можете погледати редослед учешћа такмичара у стотом циклусу ТВ Слагалице
 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 25. јул 2018, 10:03) - anonymous [нерегистровани]

pitanje

htela bih da se prijavim za ucesce u kvizu, pa me zanima na koji nacin.Unapred hvala.

(субота, 11. мар 2017, 10:35) - anonymous [нерегистровани]

Истина

Волим Слагалицу зато што не претендује на то да буде шоу, као остали квизови.

(субота, 11. мар 2017, 09:16) - anonymous [нерегистровани]

Veca razlika u izgledu i boji znakova

Bilo bi dobro da se izmeni izgled znakova tref i herc, nekim drugim znakom, na primer krugom, tj. da se poveca razlika u izgledu i boji znakova.

(петак, 10. мар 2017, 23:01) - markedjani [нерегистровани]

tv

da li ce u novom ciklusu biti i nekih novih igara ne bi bilo lose da i to malo osvezite