Нова сезона Војне академије суботом у 20.00 на РТС 1

Након четири изузетно успешне сезоне, од суботе, 11. јануара, на мале екране стиже нова, још узбудљивија пета сезона серије Војна академија. Наши омиљени јунаци овога пута пролазе кроз нове изазове, од пословних до љубавних.

Према идејном концепту продуцента Небојше Гарића, сценаристи пете сезоне су Зорица Цвијетић и Жељко Хубач. За осам година, на око 500 локација, са 300 глумаца и више хиљада војника и статиста снимљене су 62 епизоде једне од најгледанијих серија на нашем програму.

У "Војној академији 5" разрађује се неколико паралелних токова приче. У фокусу приче су капетан Данијел Стошић (Бојан Перић) и мајор-психолог Данка Обрадовић (Нина Јанковић). Најпре као супарници (Данка је на челу комисије која не допушта Данијелу да се врати летењу), да би временом прорадиле емоције са обе стране. Анђела (Андреа Ржаничанин) жели да се приближи свом дечку, поручнику специјалних бригада Илији Морачи (Славен Дошло), тако што ће се пријавити за обуку за ову престижну јединицу. Веза Васкета (Милош Тимотијевић) и Роксанде (Јелисавета Орашанин) је у кризи када на мајора око баци поручница Радмила Вуруна (Ваја Дујовић). Богољуб Буги Јанковић (Вучић Перовић) је рањен током једне акције спасавања, те Цеца (Анђела Јовановић), која је годинама несрећно заљубљена у свог колегу са класе, почиње да се брине о њему.

У серији се проблематизује и борба за потомство Шаше и Клисуре, а пратимо и авантуре младих потпоручника који се труде да преживе у дивљини, на обуци за специјалну јединицу, када на тест издржљивости долазе њихова пријатељства и љубавне везе. Уз теме везане за проблеме и комичне догодовштине питомаца и њихових надређених, додати су и елементи шпијунског заплета.

Главне улоге играју Бојан Перић, Нина Јанковић, Јелисавета Орашанин, Милош Тимотијевић, Славен Дошло. Андреа Ржаничанин, Ваја Дујовић, Тамара Крцуновић, Анђела Јовановић, Вучић Перовић, Виктор Савић, Ђорђе Стојковић, Миодраг Драгичевић и Јован Јовановић.

Продуцент серије је РТС, а извршни продуцент Нира про, уз подршку Министарства одбране Републике Србије. Од почетка серијала редитељ је Дејан Зечевић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 15. јан 2020, 14:23) - Tica [нерегистровани]

Serija

Odlicna serija

(четвртак, 09. јан 2020, 09:15) - Vidan [нерегистровани]

Pozdrav

Pozdrav za mog omiljenog glumca Slavena Došla.