„Јутро ће променити све“ на РТС 1

Нова телевизијска серија „Јутро ће променити све“, по много чему се разликује од домаћих играних серија виђених у последње време. Публика ће имати прилику да прати судбине младих људи и њихове суштинске животне проблеме ... Прича избегава „клишее“ које носи бављење генерацијским темама, и одликује се специфичном емотивношћу и софистицираним хумором. Серија „Јутро ће променити све“ емитоваће се од 8. октобра - понедељком, уторком, средом и четвртком од 22:00 на РТС 1.

24. Епизода: "Тајна вечера"

Филип и Саша крију своју везу и проналазе разне начине да проводе време заједно, опијени новооткривеном страшћу.

Љуба покушава да се избори са немогућим клинцима у школици спорта.

Анђела одлучи да представи Марту својим пријатељима... Вечера организована поводом Филиповог и Љубиног усељења, доноси Љуби сазнање које ће му променити живот.

Кроз борбу са животним изазовима једне генерације, серија покушава и да дочара дух Београда данас: говори о онима који живе у њему, онима који из њега одлазе, али и онима који му се поново враћају.

Током 40 епизода серија прати живот четворо тридесетогодишњака кроз период од годину дана. Када се Филип, "дечко који обећава", стипендиста престижног америчког универзитета, врати у Београд, испоставиће се да његова наизглед кратка посета, траје много дуже него што је планирано ... Филипов повратак окупиће његове дугогодишње пријатеље, Љубу, Анђелу и Александру.

Већи део музичке подлоге чини ауторска музика домаћих бендова чиме сe евоцира атмосфера и дух времена. За снимање серије ангажовано је више од 200 глумаца, и коришћено око 300 локација на територији Београда.

"Јутро ће променити све" прва је драмска серија икада на овим просторима која је пре своје телевизијске, имала премијеру прве епизоде на YouTube каналу. Погледајте прву епизоду у наставку:

Реч уредника серије:

„...Серија се бави једном генерацијом, али, срећом, не на узак и површан начин. Тема је много шира. Ту су другарство и љубав у општем смислу, а пре свега носталгија због младости која се искрада. Ово су мотиви који се тичу сваког појединца, без обзира на године живота. Сви знају да препознају другарство и позитиван „патос" везан уз њега, као и љубав, а нарочито носталгију, као је саставни део људског бића, већ и зато што смо сви једном били деца... Занимљиво је и коришћење литерарних искустава да је „антијунак" заправо увек привлачнији од „јунака". Почев од Филипа који стартује као управо освешћени тотални „лузер", преко Љубе, Саше, па и Анђеле како радња одмиче, ми имамо посла са симпатичним антијунацима, ликовима који разбијају уврежене шеме о „успеху" по сваку цену и баналностима коју такви проседеи носе. Насупрот томе, имамо индивидуацију појединца и један благи, сваком препознатљив сентимент међуљудског прожимања..."

• Уредник серије: Мирјана Лазић
• Креатори серије: Горан Станковић и Владимир Тагић
• Редитељи серије: Горан Станковић, Владимир Тагић и Милица Томовић
• Сценаристи: Маја Пелевић, Димитрије Коканов, Милан Марковић Матис, Борис Гргуровић, Филип Вујошевић
• Играју: Никола Ракочевић, Јована Стојиљковић, Андрија Кузмановић, Исидора Симијоновић, Анита Манчић, Небојша Дугалић, Милан Марић, Миона Марковић, Миодраг Драгичевић, Милица Стефановић, Марко Јанкетић, Хана Бештић, Миодраг Крстовић и многи други...
• Сценографи: Ирена Марјанов и Марија Митрић
• Костимограф: Милица Коларић
• Композитор: Јања Лончар
• Директори фотографије: Игор Маровић и Александар Караулић
• Монтажери: Урош Максимовић, Владимир Радовановић и Јелена Максимовић

Продукција: РТС

Извршна продукција: „This and That Production" - Снежана Пенев

број коментара 13 пошаљи коментар
(петак, 16. нов 2018, 06:53)
anonymous [нерегистровани]

Vrhunska serija koje nikad dosta!

Imam 44 godine. Živim u Bosni ali savršeno dobro razumijem ovu priču jednog urbanog Beograda. Sve pohvale za seriju i njene junake (antijunake).Navijam za sve njih.onako drage i zbunjene!

(понедељак, 12. нов 2018, 14:20)
anonymous [нерегистровани]

Bravo za RTS!

Iskrene čestitke kako za RTS tako i za čitavu ekipu koja stoji iza serije! Svaka čast! Prijatno sam iznenađen kvalitetom serije. Nosi emociju, bez ikakve patetike. Prikazuje lomove mladih generacija u ovom našem vremenu. Možda i zbog toga što sam i sam u ovim godinama i nalazim na slične nedoumice, ali svaka epizoda me tjera na razmišljam. Treba li bolja pohvala od ove?

(петак, 09. нов 2018, 22:45)
Uvce [нерегистровани]

Lista pesama

Bilo bi lepo kad bi ste izbacili na jutjub kanal i listu pesama iz serije, jer je muzika odlicna :)

(среда, 31. окт 2018, 23:08)
Jamezdin [нерегистровани]

Jutro

Serija je odlična,.. Iako živim u provinciji, van Beograda, u manjem mestu, proživljavam slična iskustva glavnih likova.. Dobro su uboli.. Nikolu Rakočevića OBOŽAVAM.. Svetlo na kraju tunela... U ovoj zemlji..

(среда, 31. окт 2018, 21:36)
Iva [нерегистровани]

Sve pohvale

Bravo za sjajnu ekipu koja je napravila seriju u kojoj se svako od nas može pronaći!
Radujemo se svakoj novoj epizodi.

(понедељак, 29. окт 2018, 22:26)
anonymous [нерегистровани]

Komentar

Serija je extra

(среда, 24. окт 2018, 14:21)
Dragoslav [нерегистровани]

Pohvala

Imam 68 godina i, hvala Bogu, da se uradi jedna ovakva serija, koja bi mogla da nasledi legendarne "Jagode".
Bravo, najpre scenaristima i glumcima! Zamerka produkciji je nepristojno kratko vreme trajanja epizoda. Smatram da nije dobro da one efektivno traju oko 20 minuta, ostalo su reklame i špica.

(среда, 24. окт 2018, 08:27)
Anonimus [нерегистровани]

Sjajna serija

Hvala svima koji su se izborili za ovakav kvalitet. Napokon nesto urbano. XXi vek je trebalo bi nastaviti u ovom smeru,

(уторак, 23. окт 2018, 22:23)
BlackFlag [нерегистровани]

Najzad

Najzad sjajna domaća serija.Nisam pratio sve epizode ali bukvalno me zgrabila posle 3 min.Sjajna gluma pre svega !Nista na silu sve je skroz spontano .Molim vas nastavite tako,sve najbolje i pozdrav celoj ekipi.

(четвртак, 18. окт 2018, 09:36)
Nataša [нерегистровани]

Savršena serija

Jutro će promeniti sve je savršena serija. Priča, gluma, muzika, sve. Svaka čast svima koji su učestvovali u stvaranju iste. Najzad serija puna emocija a bez patetike, puna hrabrosti a bez junačenja, puna sreće a bez cerebečenja. Ja imam 51 godinu i uživam. Od 08.oktobra svako moje jutro je lepše jer znam da ću taj dan završiti sa novom epizodom predivne serije Jutro će promeniti sve. Hvala autorima, glumcima i svima koji su učestvovali na ovom projektu.