"Сенке над Балканом", недељом у 20.00

У недељу 26. новембра, у термину од 20 часова на РТС 1, на реду је премијера шесте епизоде игране ТВ серије "Сенке над Балканом".

Тане и Маја су и даље код Прша и Миље. Танету је боље. Доктор Бабић их посећује да би превио Танета и доноси им вести о Аврамовом хапшењу и Станковој новостеченој инспекторској слави. Маја је испрва шокирана што је Аврам главосеча, али кад се присети неких детаља, све почиње да добија нов смисао. Ипак, кад чује од Танета да је Аврам тражио Виолетину огрлицу, није јој свеједно, јер је Војин ту огрлицу оставио у њеном стану. Ипак, Маја ништа не каже Танету.

Доктор Авакумовић долази у Главњачу и са Димитријевићем испитује Аврама. Закључује да је Аврам душевни болесник. Задужује жандаре да му дају терапију да не учини од себе нешто до суђења, на коме ће, на Димитријевићево инсистирање, бити третиран као да је здрав.

Војин тражи Мају, али дочека га Мајина служавка Коса. Војин свеједно улази у кућу и узима кутију са огрлицом коју је тамо у афекту оставио. Криста се секира за Мају, не јавља јој се данима, а зна да је имала проблеме због негатива. Криста реши да тражи помоћ од Мустафе. Исприча му за негативе које је Маја имала. Каже да би му могли бити занимљиви, а заузврат треба да заштити Мају. Мустафа обећа Кристи да ће наћи Мају и типове који јој прете.

Бојана долази у Главњачу да посети Станка, занима је што јој се не јавља. Станко је уздржан, каже јој да тражи дете које је отето Мари...

Улоге тумаче: Драган Бјелогрлић, Андрија Кузмановић, Марија Бергам, Гордан Кичић, Милош Тимотијевић, Ненад Јездић, Марко Живић, Небојша Дугалић, Марко Гверо, Жарко Лаушевић, Срђан Тодоровић, Александар Галибин, Горан Богдан, Бојан Навојец, Петар Арсовски... и многи други.

Креатор серије: Драган Бјелогрлић
Уредник серије: Марко Новаковић
Режија шесте епизоде: Мирослав Лекић
Сценарио: Даница Пајовић, Драган Бјелогрлић, Владимир Кецмановић, Дејан Стоиљковић
Директор фотографије: Иван Костић
Монтажа: Лазар Предојев
Музика: Мањифико
Дизајн звука: Александар Протић Прота
Костимографија: Борис Чакширан
Продукцијски дизајн (сценографија): Горан Јоксимовић Јокса
Продукцент: Радио-телевизија Србије
Извршни продуцент: Кобра филм
Копродуценти: Томи Салковски, Сталбел Мишалков
Копродукција: Скопје Филм Студио, Радио Телевизија Република Српска
Извршна продукција: Горан Бјелогрлић - Кобра филм

У недељу 22. октобра у ударном термину од 20 часова на РТС 1, почело је емитовање нове игране ТВ серије "Сенке над Балканом", коју су заједнички реализовали Радио-телевизија Србије и продукцијска кућа "Кобра филм".

Драган Бјелогрлић, који "Сенке над Балканом" потписује као редитељ овог пута се представља драмским трилером чија је радња смештена у бурни период с краја двадесетих година прошлог века. Балкан као простор у коме се укрштају висока политика, локални интереси, капитал и криминал је амбијент у коме се одиграва ова серија. Инсистирајући на атмосферским кадровима, редитељским и сценаристичким неочекиваним обртима и добро извајаним ликовима, Драган Бјелогрлић нам овом серијом доноси "постмодерну балканског телевизијског простора".

Поред Бјелогрлића који игра главну улогу, у "Сенкама над Балканом" ћемо гледати и Андрију Кузмановића, Гордана Кичића, Жарка Лаушевића, Марију Бергам, али и међународну поставку коју чине славни руски глумци Александар Галибин и Андреј Зибров, као и овдашњој публици добро познати Горан Богдан, Бојан Навојец, Тони Михајловски и Петар Арсовски.

Сценарио за ову серију су, према филмској причи Стевана Копривице, написали Даница Пајовић, Дејан Стоиљковић, Владимир Кецмановић и Драган Бјелогрлић, а музику и овог пута потписује Мањифико.

број коментара 22 пошаљи коментар
(понедељак, 13. нов 2017, 08:46)
anonymous Sonja [нерегистровани]

Svetsko a nase

Nedelja je dan u nedelji koji najviše mrzim, završava se vikend počinje nova radna nedelja, a ako mi verujete sada jedva čekam nedelju osam sati da gledam ovo remek delo. Serija je svetska klasa urađena je na svetskom nivou fantastična priča predivno vreme događanja, kostimi savršeni scenario režija i normalono naša elita glumaca i glumica koji su fantastični.Još jedna divna priča koju je ispričao maestralni Dragan Bjelogrlić.Svka čast gospodo RTS na visokom nivou samo napred ...

(недеља, 12. нов 2017, 23:16)
Goran [нерегистровани]

Malo je reci bravo

Citam tako komentare po internetu i necu vise, kazem ja sebi. Te lici na ovu ili onu americku ili ti englesku seriju, te glumci ovakvi, glumice onakve. E dosta vise. Dosta mi je ti glupih poredjenja. Ova izvanredna serija je nasa. Napravljena kod nas sa nasim novcem za nas. Srbija i kroz ovu seriju je pokazala da je zemlja potencijala koji treba na pravi nacin iskoristiti? Koliko zemalja, vecih i bogatijih od Srbije su sposobne da izbace nesto ovako kvalitetno. Ne mnogo. Pa zato podrzimo ovu seriju, pa i one druge manje ili vise uspesne. Ostace nam ako nista drugo kao svedok kakvi smo bili, kako smo izgledali, kako smo se borili. Svaka cast RTS jer je svestan svega ovog.

(четвртак, 09. нов 2017, 13:21)
anonymousSONJA [нерегистровани]

Super

Bravooo...Serija fenomenalna Bjelogrlić blista u još jednom predivnom projektu, sve funkcioniše fantastično, režija gluma, fenomenalni glumci glumice scenografija, fotografija kostimi šminka...vreme i događaji o kojima serija priča svoju priču...bravo gospodine Bjelogrliću bravo gospodo glumci bravo gospođe i gospođice glumice...bravo za najbolju i najkulturniju televiziju RTS...

(четвртак, 09. нов 2017, 13:11)
anonymous Sonja [нерегистровани]

Super

Bravo

(четвртак, 09. нов 2017, 12:24)
Damir [нерегистровани]

Jozi

Bjelogrlic vec odavno potvrdjen kao fenomenalan glumac,a u zadnje vrijeme i kao reziser.Izgleda da je specijalizirao period izmedju dva rata, mada je na Balkanu uvijek ista prica, samo se akteri mijenjaju.Seriju pratim na internetu i ne mogu docekati cetvrtu.Svaka cast majstore Bijela, na izboru glumaca, kostimima, muzike.

(понедељак, 06. нов 2017, 21:04)
MM [нерегистровани]

Filmska muzika

Fenomenalna serija, sve pohvale nakon dugo vremena. Neshvatljivo mi je jedino da muzika, iako veoma vazan deo filma, bude apsolutno dominantna nad dijalozima, do granice neprijatnosti. Iako odlicna, ipak mislim da treba da bude u pozadini, ovako mi kvari ugodjaj kada ne cujem sta govore...

(недеља, 05. нов 2017, 11:16)
vesna [нерегистровани]

bravoooo!

Posle filma i serije "Montevideo" još jedan dokaz koliko je sjajan rad Dragana Bjelogrlića.Tema je zanimljiva,izbor glumaca, lokacija i kostima sjajan,prikazuje jedan period o kome većina gledaoca nezna puno.Golica maštu i zaista je pravo mučenje,kako reče jedan gledalac,čekati narednu epizodu.Ono što mi se najviše sviđa je koliko dobro prikazan naš mentalitet.Hvala Vam svima i mislim da je termin za prikazivanje serije odličan.

(уторак, 31. окт 2017, 18:16)
Mira [нерегистровани]

bravo

Vrhunski u svakom pogledu...Skoro me nesto nije tako prilepilo uz ekran. Gleda se u dahu.Glumci, kostimi, scenografija, brzi obrti ...ne daju vam da disete...epizode se prepricavaju...

(понедељак, 30. окт 2017, 22:12)
anonymous [нерегистровани]

Svaka čast majstore!

Opisuje kako jeste, nema tu šta.

(понедељак, 30. окт 2017, 18:10)
anonymous poca [нерегистровани]

majstor

serija je toliko dobra da je čekanje sledeće epizode pravo mučenje.bijela je majstor . pravo uživanje za one koji vole domaće serije. ne zna se šta je bolje,tema,izbor glumaca ,kostimi,muzika.urađeno u svetskom maniru.jednom rečju praznik za oči i dušu.čista desetka.