„Неустрашива“ стиже 22. јуна на РТС 2

Неустрашива адвокатица и вишедеценијски борац за људска права Ема Бенвил, усред случаја одбране групе Арапа под сумњом за помагање Исламској држави, преузима и случај поновне одбране човека који је (како тврди, под присилом) почетком овог века признао убиство малолетнице које није починио, због чега је провео 14 година у затвору. (Fearless, 2017)

Копајући дубље у случај, она открива заверу повезану са политичарима, британским и америчким обавештајним службама, и војном базом где су заташкани силовања и убиства. Емина борба за правду довешће њену каријеру и лични живот у опасност.

Ова двокрака политичко-шпијунска прича у шест епизода добија филмски третман, и у продукционом и у наративном смислу, те будући гледаоци могу да очекују зрео и одличан ТВ рад, који, поред свега, у причу уводи и важан мотив угрожавања приватности од вазда параноидног државног апарата у ери подмаклог дигиталног пакла.

Главна глумица, Хелен Мекрори, је изванредна у улози праведне и храбре Еме Бенвил, а аутори серије су се видно надахнути и легендарном британском серијом Edge of Darkness из 1985.

Све у свему, гледаоцима ће још једном постати јасно зашто британске крими-серије важе за једне од најквалитетнијих.

Улоге: Хелен Мекрори, Џонатан Форбес, Сем Свејнсбури...

Режија: Пит Тревис

Креатор серије: Патрик Харбинсон

Суботом и недељом у 22.00 ч. на РТС 2; реприза уторком и средом, РТС 2, око 22.30 ч.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 06. јул 2019, 00:06) - N.N. [нерегистровани]

RTS1/2/3*** predlog

Serija je fenomenalna i baš mi je žao što nije privukla još veću pažnjunjer zaslužuje. Odgledao sam svih 6 epizoda i voleo bih nastavak. Na kraju dobijamo ono što očekujemo ali biće dosta iznenanađenja i šokova. Dobar odabir. Voleo bih da posle ove serije kupite seriji Rookie Blue(Policajci Novajlije)od ABC-a jer i ona obaćeva kao i ovao. Voleo bih da pustite film Disconnect iz 2013. koji ste emitovali pre koju godinu, poučan i zanimljiv film ali opet jedva primećen. Takav sadržaj treba gurati što više ne glupi rijaliti. Hvala!

(недеља, 23. јун 2019, 03:07) - Marina [нерегистровани]

,,Neustrašiva"

Serija obećava! Veoma dobra prva epizoda. Radujem se sutrasnjoj drugoj epizodi.