„После Христа“ на РТС 2

„После Христа“ почиње тамо где се мини-серија Библија (The Bible, 2013) завршила, причајући причу о догађајима након Христовог распећа и васкрсења, настављајући са првих десет поглавља књиге Дела апсотолска. (A.D. The Bible Continues/A.D. Kingdom and Empire, 2015)

Христово распеће је сам почетак приче, а серија приказује непосредне последице његове смрти која је имала велики утицај на његове ученике, мајку Марију, али и кључне политичке и верске вође те ере, потпуно мењајући читав свет.

Прича говори о Исусовим следбеницима и приказује њихову драматичну борбу за опстанак у сложеном и опасном свету. Они покушавају да поделе са светом своја уверења, шире јеванђеља, без обзира на цену коју морају да плате...

Читав јеврејски народ је под римском окупацијом. Неки се боре за слободу од угњетавања, други се труде да задрже моћ и статус. Револуционарни зилоти надмећу се са свештеницима за срца и умове људи.

Али, Рим је изгубио стрпљење с овом непослушном провинцијом која, по свему судећи, прихвата искључиво Божји ауторитет, тако да се спрема рат између Римљана и Јевреја, рат у ком Јевреји не могу победити... Рат стиже у Јерусалим и сви морају да се определе за једну страну....

Улоге: Хуан Пабло Ди Пасе, Чипо Чунг, Ричард Којл, Винесент Реган...

Сценарио: Рома Дауни, Марк Бернет, Ричард Бедсер

Режија: Кијаран Донели, Тони Мичел, Брајан Кели, Пол Вилмшурст...

Суботом и недељом, на РТС 2, у 22 ч; реприза уторком и средом, РТС 2, око 22.30 ч.

број коментара 3 пошаљи коментар
(недеља, 24. јун 2018, 20:33)
Tijana [нерегистровани]

Postovani

Serija "Posle Hrista" je odlicna, posebna pohvala za glumca koji igra apostola Petra.

(недеља, 20. мај 2018, 22:32)
anonymous [нерегистровани]

Dobro i sta sad?

Pa gde je taj bog da pomogne najugrozenijima? KAd se sila obrusi na najslabije, gde je bog da ih spase?
Ajte, molim vas!

(недеља, 20. мај 2018, 21:58)
Lidija Lukovic-Janicijevic [нерегистровани]

Serija Posle Hrista

Hvala Gospodu da se kroz serijal Posle Hrista konacno umetnicki svet okrene pravim vrednostima i da se covecanstvo zapita kuda vodi borba za nevaznim stvarima u zivotu ....nas stvaraoc se gnusa nas ljudi koji unistismo sve sto nam je Gospod rodjenjem dao.
Dolaze sudnji dani za sve nas i za mnoge bit ce kasno da okaju svoje grehe koje pocinise i u ovom i u proslom i svim vekovima naseg postojanja.Na zalost ljudki rod je sam toliko ogrezo u pohlepi,gordosti da se pitam kako smo toliko slepi u celom svetskom ludilu.Opstace samo oni koji su u dusi cisti i koji Bozje vrednosti neguju u svom srcu.Kroz ovaj serijal mnogi koji su religiozno nepismeni mogu sto sta da nauce.