Бродчерч, друга сезона

Након завршене прве сезоне серије „Бродчерч“, која је изазвала велику пажњу гледалаца, на Другом програму РТС-а, почиње емитовање друге сезоне ове популарне драме. (Broadchurch, 2013)

У другој сезони становници Бродчерча покушавају да се опораве од шокантних догађаја који су их задесили у протеклом периоду и да наставе са својим животима, али како се одвија суђење убици Денија Латимера, нове, поражавајуће тајне излазе на видело.

Радња: Полицијски инспектор, Алек Харди, тајно је дошао у приобални градић Бродчерч, након инцидента у бившој станици. Хтео је да остане анониман док интерна контрола не разреши његов статус, али откриће мртвог дечака Денија Латимера испод литице на главној плажи промениће тај план.

Харди се убрзо налази у тешкој ситуацији јер, осим што се налази у градићу у којем не зна никога, а суграђани знају све о свакоме, случај убиства дечака водиће начелница Ели Милер, која је и сама блиска са жртвином породицом. Денијева мајка Бет, отац Марк и сестра Клои истраумирани су смрћу, баш као и цела заједница коју је ова трагедија дубоко погодила. Док траже доказе о убици, детектив Харди и начелница Милер боре се с временом, али и медијским лудилом које сваком даном расте, утерујући страх грађанима Бродчерча јер не знају идентитет убице који и даље шета улицама...

Већ након четврте епизоде, сви Британци су желели да сазнају ко је убица. Медији су увелико почели да нагађају, кладионице су поставиле могућност клађења на осам понуђених имена најсумњивијих ликова, а цела нација није толико ишчекивала одговор још из времена 1980-тих када се тражио идентитет особе која је пуцала на Џеј Ара у серији "Далас".

Како би задржали у тајности идентитет убице до самог емитовања последње епизоде, телевизијски канал ИТВ, који је емитовао серију у Великој Британији, је последњу епизоду "Бродчерча" држао у тајном сефу, а само је 29 људи знало ко је убица, односно главни глумци, ужи тим продукције, аутор и шефови телевизијске куће ITV..

Улоге: Оливија Колман, Дејвид Тенант, Џуди Витејкер, Адам Вилсон, Вилијем Ендру, Ив Мајлс, Шарлот Ремплинг...

Режија: Еурос Лин, Џејмс Стронг

Од уторка до петка, РТС 2, 21 ч. Реприза од понедељка до петка, на Другом програму у 16 ч.

број коментара 0 пошаљи коментар