Бродчерч

Након успешне серије "Downton Abbey" из 2010, ниједан пројекат није толико уздрмао британску телевизијску сцену као Бродчерч (Broadchurch). Једна од најпопуларнијих драма у Британији емитоваће се од уторка до петка у 21 час на РТС 2. Након репризе прве и друге сезоне, РТС ће премијерно емитовати и трећу сезону ове популарне серије.

Аутор и сценариста серије Крис Чибнал (заслужан и за друге британске пројекте попут серија "Живот на Марсу" и "Dr. Who") успео је у свом науму и направио је нетипичну криминалистичку серију нимало налик онима које се већ годинама емитују у Америци и Европи, серију с интелигентном причом која у свакој новој епизоди открива решења нових загонетки и показује гледаоцима колико једна трагедија може оставити трага и на остале чланове породице, али и на заједницу толико блиску да јој је немогуће сакрити најдубље тајне.

Радња: Полицијски инспектор, Алек Харди, тајно је дошао у приобални градић Бродчерч, након инцидента у бившој станици. Хтео је да остане анониман док интерна контрола не разреши његов статус, али откриће мртвог дечака Денија Латимера испод литице на главној плажи промениће тај план.

Харди се убрзо налази у тешкој ситуацији јер, осим што се налази у градићу у којем не зна никога, а суграђани знају све о свакоме, случај убиства дечака водиће начелница Ели Милер, која је и сама блиска са жртвином породицом. Денијева мајка Бет, отац Марк и сестра Клои истраумирани су смрћу, баш као и цела заједница коју је ова трагедија дубоко погодила. Док траже доказе о убици, детектив Харди и начелница Милер боре се с временом, али и медијским лудилом које сваком даном расте, утерујући страх грађанима Бродчерча јер не знају идентитет убице који и даље шета улицама...

Већ након четврте епизоде, сви Британци су желели да сазнају ко је убица. Медији су увелико почели да нагађају, кладионице су поставиле могућност клађења на осам понуђених имена најсумњивијих ликова, а цела нација није толико ишчекивала одговор још из времена 1980-тих када се тражио идентитет особе која је пуцала на Џеј Ара у серији "Далас".

Како би задржали у тајности идентитет убице до самог емитовања последње епизоде, телевизијски канал ИТВ, који је емитовао серију у Великој Британији, је последњу епизоду "Бродчерча" држао у тајном сефу, а само је 29 људи знало ко је убица, односно главни глумци, ужи тим продукције, аутор и шефови телевизијске куће ИТВ.

Улоге: Оливија Колман, Дејвид Тенант, Џуди Витејкер, Адам Вилсон...

Режија: Еурос Лин, Џејмс Стронг

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 03. мај 2018, 23:26)
Reds [нерегистровани]

Pohvala

Serija je fenomenalna .. sve pohvale za RTS .. izbor serija u zadnje vreme stvarno fantastičan ( Jamestown , Medici ..)