Нова сезона „Твин Пикс“ (2017), само на РТС 2

Нових 18 епизода серије која је заувек променила телевизију, од твораца Марка Фроста и Дејвида Линча, наставља се након чак 26 година паузе. Трећа сезона (2017) стиже на Други програм РТС-а, суботом и недељом у 22 ч.

Дејвид Линч је, уз сарадњу са Марком Фростом, решио да окупи стару екипу и врати се у чувено место Твин Пикс. Нови Твин Пикс нас води у свет који је традиционално мрачан, чудноват, мистериозан и помало језив -  познат, али битно другачији.

Линч је решио да своја паралелна приповедања одведе у поптуну крајност, додавајући састојке која су га учинила једним од најцењенијих аутора данашњице. Такође, радња се сада не одвија само у Твин Пиксу, него у још четири места: Лас Вегасу, Јужној Дакоти, Новом Мексику и Њујорку...

Радња серије се наставља 25 година након истраге убиства Лоре Палмер, а покреће је ФБИ проналазак великог досијеа с документима о градићу и самом случају, тајним документима и налазима обдукције. Иако су гледаоци још на почетку друге сезоне сазнали ко је убио Лору Палмер, средњошколке око чије се шокантне смрти одвијао заплет, много тајни из Твин Пикса је ипак остало неразјашњено.

Душа Дејла Купера и даље је заробљена у Црној колиби, док дух Боб који је запосео његово тело и даље терорише градић. Истовремено, гледаоци прате и милијардера који пажљиво чува, под сигурносним камерама, мистериозну стаклену кутију. У кутији се може видети све и свашта, укључујући и необичну звер, али и агент Купер. У исто време, локална полиција у Јужној Дакоти проналази обезглављено тело жене, и хапси директора средње школе под сумњом за убиство. А шериф проналази језеро које изгледа као портал у другу димензију...

Кајл Меклахлан и даље глуми специјалног агента Дејла Купера, Шерил Ли ће се такође вратити као Лора Палмер, а од других кључних ликова гледаћемо и Шерилин Фен (Одри Хорн), Дејну Ешбрука (Боби Бригс), Медчен Ејмик (Шели Џонсон), Пеги Липтон (Норма Џенингс) и Џејмса Маршала (Џејмс Харли).

Доне Хејворд, једне од водећих ликова ипак неће бити, јер је глумица Лара Флин Бојл иимала несугласице са Линчом па је у Ватро, ходај са мном уместо ње глумила Мојра Кели. Међутим, изненађује да ће се, у улози Куперовог партнера у решавању злочина, шерифа Харија Трумана, појавити Роберт Фостер а не Мајкл Онткин, који се повукао из глуме.

Од нових глумаца гледаћемо Лору Дерн, Наоми Вотс, Џима Белушија, Ешли Џад, Џенифер Џејсон Ли, Аманду Сајфред ...

Нових 18 епизода гледајте сваке суботе и недеље, у 22, на Другом програму РТС-а...

број коментара 2 пошаљи коментар
(среда, 07. мар 2018, 00:26)
anonymous [нерегистровани]

Bravo

Ovo se mora pohvaliti!
Jos da ponovo pocnete da prikazujete klasicne filmove u odredjenom terminu; ili serijale Bergmana, Tarkovskog, Renoara, Klemana,...

(субота, 03. мар 2018, 23:49)
Момир [нерегистровани]

Фантастично!

Серија која је потпуно поделила гледалиште. Што се мене (и не само мене) тиче, нешто најбоље и најоригиналније икада виђено на телевизији! Осма епизода је нешто што нико ко је погледа никад неће заборавити, а да не говорим о незаборавном, најснажнијем, потпуно разарајућем завршетку серије!
Још једном браво - мало шта могу да замерим телевизији која пушта овако врхунски програм!