Воларе

Италијанска мини-серија у част великог покојног Доменика Модуња која оцртава невероватну уметничку и људску аванутуру дечака са југа Италије, који је заслужан за неке од најпрепознатљивијих песама света. (Volare - La grande storia di Domenico Modugno, 2013)

Човек, легенда, Доменико Модуњо очарао је свет својим гласом. Модуњо је имао разноврсну, плодну каријеру. Од својих најранијих дана имао је потребу да наступа. Заједно с Џонијем Дорелијем, Модуњо је покренуо своју каријеру вечним хитом "Nel blu dipinto di blu" (познатијим под називом "Volare"). Та песма је освојила две Греми награде, продала се у више од 22 милиона копија и представљала је Италију на Еуровизији 1958. године.

Уследиле су и остале успешне песме: "Piove" (позната и под називом "Ciao, ciao bambina") и "Dio, come ti amo", а његов велики хит "Io" певао је Елвис Присли на енглеском под називом "Ask Me".

Осим музичке каријере, Модуњо је био успешан и на великим екранима. Снимио је 44 филма, а 1986. ступио је и на политичку сцену...

Главне улоге: Ђузепе Фијорело, Касија Смутњак, Алесандро Тибери, Масимилиано Гало...
Режија: Рикардо Милани

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 24. авг 2017, 01:39)
Ivana [нерегистровани]

Termin emitovanja

Odlična serija, pravo osveženje. Nejasno je kojim danima se emituje. Pogledali smo dva dela, u utorak i sredu. Kada je sledeca epizoda?