Игра

Елегантни, напети, шпијунски трилер, смештен у време Хладног рата, о "невидљивој борби" коју је водила британска тајна служба MI5, суботом и недељом на Другом програму РТС-а. (The Game, 2014)

Лондон 1972. године. Џо Ламб је млади оперативац из службе MI5. Пре годину дана Џо је направио озбиљан пропуст због љубавне везе са руским шпијуном Јулијом и пољуљао свој углед и грађење каријере. Он је покушао да побегне у Совјетски Савез, али су његови планови осујећени, био је ухапшен, а жену коју је волео убио је КГБ.

Џоу је због дезертерства живот био угрожен, али је његов надређени одлучио да му пружи шансу и поступке младог оперативца је оправдавао наводном тактиком, која је била део читаве тајне операције.

Када MI5 сазнаје да постоји страшна совјетска завера која се води под шифром Операција "Стакло", харизматични али параноични шеф агенције, познат под једноставним надимком Тата, окупља тајно комисију шпијуна и обавештајних агената да то истраже. Јесу ли они најбољи? Или су једини којима верује у свету у ком су двоструки агенти, тајне и лажи нормална појава?

Џо прихвата да буде члан групе која је добила тежак задатак да прати тајну операцију "Стакло" и успут, кроз бројне изазове, упознаје нове колеге: амбициозног државног службеника Бобија Вотерхауса, агента и аналитичара Сару, њеног мужа инжењера Алана, детектива Џима..

Тачна нарав претње није јасна. Знају само да су Совјети поновно активирали притајене агенте по целој Великој Британији и свима им дали задатке.

У свакој епизоди екипа добија ново име с пописа. Свако име је нови издајник кога треба истражити, мисија у непознато и корак ближе откривању Операције "Стакло".

Улоге: Пол Ритер, Викторија Хамилтон, Џонатан Арис, Шон Дулеј...
Режија: Тоби Вајтхаус

Од 12. августа, суботом и недељом, на Другом програму РТС-а, око 22 часа.

број коментара 0 пошаљи коментар