Писмо Евити

Може ли популарност једне жене сачувати живот друге особе? Снага страсти и темперамента, харизме и наивности - доста тога се спојило у личности Евите Перон. (Carta A Eva, 2012)

Евити је био потребан само микрофон и подијум како би чак и највеће говорнике постидела за говорницом. Када она говори, цео свет је слушао, чак и шпански диктатор Франко је остајао нем пред њеним говорима.

Година је 1947. и Франку су потребни савезници да би одржао своју антикомунистичку владу. Председник Аргентине Хуан Перон пристаје да посети Шпанију, али ће уместо да оде лично послати своју супругу уместо њега. На тај начин ће се две јаке личности срести у Мадриду. Биле су то две јаке личности, можда најимпресивније женске личности тога времена. Ева и борац за слободу, комунисткиња, Доња Хуана, која је оптужена за пуч против државе и осуђена на смрт.

Ева добија писмо од Хуаниног сина који жели да спасе своју мајку од смртне казне, у нади да ће Евита моћи нешто да учини за њу. Ева ће остати дирнута речима дечака и даће све од себе да спасе Хуанин живот, макар то значило и затворску казну до краја живота за Хуану. Уплитање у њен живот, Хуана ће дочекати на нож, али је свесна да све док је Ева у посети Шпанији, постоји само једна права Прва дама Шпаније...

Улоге: Ђулијета Кардинали, Ана Торент, Малена Алтерио...
Режија: Агусти Виљаронга

Радним даном, у 10.00, на РТС 1 

број коментара 0 пошаљи коментар