Краљица Изабела

Од 23. јуна, од уторка до петка, у 21 ч, на Другом програму РТС-а,емитоваћемо серију „Краљица Изабела“ (Isabel, 2012-2014).

Сви знају ко је краљица, али нико не зна ко је Изабела - пише у поднаслову ове серије, која прича о жени која је променила ток историје и била поштована и као краљица и као жена. Владала је својом земљом подаривши јој просперитет и економску стабилност, и ујединивши је, поставила је темеље касније најмоћније империје тог времена.

Серија говори о страстима и емоцијама једне жене која је живела испред свог времена, одбила да буде монета за поткусуривање и достигла моћ која је тада у том свету била резервисана само за мушкарце и при том се суочавала са незамисливим изазовима. Чврсто је управљала својом и судбином своје земље без обзира на жртве које је то са собом носило.

Њено детињство се завршава веома рано, након што је била отргнута од своје болесне мајке и присилно послана на двор свог полубрата, краља Енрикеа ИВ. Након што је претрпела губитак свог брата Алфонса, који је требао да наследи трон, са само 16 година преузела је кључне одлуке након тешког грађанског рата. Уз то, Изабела је одбила да прихвати наметнути брак и бранила своје право да сама изабере свог супруга (Фернанда од Арагоније), доводећи чак тиме у опасност и њихове животе. И издржала је, након њиховог венчања све сплетке и економске тешкоће. Била је присиљена да води дипломатију и војску чврстом руком, као и свој сопствени живот. И све то због опсесије да буде краљица.

Прича о једној од најбитнијих краљица и најмоћнијих жена у светској историји. Краљица Кастиље и Леона, а са мужем Фернандом ИИ и владарка Арагоније, Валенсије, Напуља и Мајорке. Ујединила је земљу, чиме је заопчела шпанска доминација светом. Изборила се за престо, за право да сама изабере супруга, изборила се и са свим дворским и дипломатским сплеткама. Током њене владавина откривена је и Америка. Била је јединствена краљица.

Улоге: Мишел Џенер, Родлофо Санчо, Пабло Дерки...

Режија: Ђорди Фрадес

Од уторка до петка, РТС 2, 21ч. Реприза радним даном у 16.00.

број коментара 6 пошаљи коментар
(петак, 01. сеп 2017, 19:58)
Andja [нерегистровани]

Zahvalna

Postoji li mogucnost da se emituje do kraja serija"Gospodja"?

(недеља, 27. авг 2017, 23:11)
Zoka [нерегистровани]

Super serijs

Oduševljena sam ovom serijom i nadam se da ćete nas obradovati i sa tim nastavcima o daljoj sudbini njenih naslednika

(недеља, 27. авг 2017, 19:48)
anonymous [нерегистровани]

Nastavak

Odlična serija, nadam se da ćete prikazati i nastavak, tj seriju o Karlu V

(петак, 18. авг 2017, 12:22)
Jelena Jankovic [нерегистровани]

odlicna!!!

Serija je fenomenalna i hvala Vam na tome. Da li cete prikazati i nastavak serije - film La corona partida i seriju Carlos, Rey Emperador? Bilo bi divno da vidimo sta se kasnije desavalo...
Srdacan pozdrav

(уторак, 25. јул 2017, 22:36)
anonymous [нерегистровани]

Odlicno

Super sto pustate nove epzode. Gledao sam je prosle godine. Serija je fenomenalna...

(субота, 22. јул 2017, 23:32)
anonymous [нерегистровани]

serija

Odlicna serija! Gledala je i prose godine, pa ste je prekinuli, tako da sam sada odusevljena sto se emituju nastavci. Hvala Rts!