Најбоље стране серије на РТС-у

РТС наставља да емитује стране серије које у последњих неколико година бележе велику популарност у свету. На Првом и Другом програму гледаоци у Србији тренутно могу да уживају у најновијим епизодама серија "Елементарно", "Пакао на точковима", "Тунел" и "Фортитјуд".

Први програм РТС-а радним данима око поноћи емитује "Елементарно", америчку крими-серију која представља потпуно новог и модерног Шерлока Холмса, веома другачијег од оног на ког су читаоци, али и гледаоци навикли. Улога Шерлока је поверена живахном Британцу Џонију Ли Милеру (Trainspotting, Хакери), а улога његове сенке и помагача, познатој америчкој телевизијској и филмској глумици Луси Лу. Реприза серије је радним данима у 12.45, такође на РТС 1.

Недељни термин око 23.00 на РТС 1 резервисан је за једну од последњих британских хит драма - "Фортитјуд", серију коју многи пореде са Линчовим "Твин Пиксом". Гледаоци кроз серију упознају низ живописних ликова из удаљеног места на Северном полу које преплављује лавина интрига, превара, корупције и убиства...

Други програм од уторка до петка у 21.00 емитује вестерн драму "Пакао на точковима". Серија показује "институциону корупцију и похлепу железнице, као и новонастале неприлике недавно ослобођених црначких робова" и уводи неке стварне историјске личности као што је Томас Дурант, који је одговоран за изградњу железнице од истока ка западу. Реприза серије је радним данима, осим уторком, у 16.00, на РТС 2.

Термин викендом у 22.00 на Другом програму РТС-а постао је препознатљив по најквалитетнијим серијама стране продукције, па тако након серија "Бирмингемска банда", "Окупирани", "Бродчерч" и "Ноћни менаџер", РТС 2 приказује нову крими-серију "Тунел". Серија "Тунел" смештена је у време економске кризе у Европи и радња почиње када се на енглеско-француској граници, у Евротунелу, испод Ламанша, пронађе тело француске политичарке. "Тунел" је римејк чувене скандинавске серије "Мост" (Bron/Broen, 2011), у копродукцији енглеске телевизије Sky Atlantic и француске Canal+. (The Tunnel, 2013). Реприза је на програму уторком и средом, у 22.45, на РТС 2.

број коментара 0 пошаљи коментар