Нова крими-драма „Тунел“ на РТС 2

Суботом и недељом на Другом програму РТС-а, у 22.00, реприза - уторком и средом на Другом програму, у 22.45.

На Други програм РТС-а, стигла је нова крими-драма, римејк чувене скандинавске серије Мост (Bron/Broen, 2011), у копродукцији енглеске телевизије Sky Atlantic и француске Canal+. (The Tunnel, 2013)

Серија Тунел смештена је у време економске кризе у Европи и радња почиње када се на енглеско-француској граници, у Евротунелу, испод Ламанша, пронађе тело француске политичарке. То спаја детективе Карла и Елису, потпуно различитих нарави, који су приморани да удруженим снагама јуре серијског убицу. Језиво убиство је прво у низу, а како време пролази они откривају праву намеру убице, који је у некој врсти моралног крсташког похода, како би у обе земље истакао социјалне проблеме и неправде.

Прва епизода серије Тунел помно пратио оригинални заплет серије Мост, иако критичари тврде да у поређењу са шведском колегиницом, француска детективка Елиса показује много мање симптома аутизма.

Тунел је у ствари друга по реду адаптација серије Мост. Награђивана The Bridge (2013) у поизводњи FX мреже и у америчкој продукцији, започиње проналаском леша на мосту између Мексика и Тексаса и сарадњом мексичке и америчке полиције... Критичари ипак веома хвале енглеско-француску верзију, наглашавајући да ће у њој уживати чак и они који су гледали претходне две верзије.

Фанови филмова фантастике свакако ће препознати двоје главних глумаца - Клеманс Поези и Стивена Дилана. Француска глумица и модел Клеманс, тумачила је лик Флер Делакер у филму Хари Потер и Ватрени пехар, док је енглеском глумцу, Стивену, била поверена улога Станиса Баратеона, у популарној серији Игра престола.

Један од сценариста је и Бен Ричардс, познат по раду на Spooks, Outcasts, Party Animals, док режију потписују Хети Мекдоналд (Volander, Fortitjud, Poaro, Doctor Who...), Филип Мартин (Воландер), Доминик Мол, Томас Винсент...

број коментара 4 пошаљи коментар
(недеља, 21. мај 2017, 22:21)
anonymous [нерегистровани]

Molba za emitovanje u normalno doba DANA

Dajete kvalitetne serije ali jako kasno za nas koji radimo i ustajemo rano... tako da je uspeh da odgledamo bar pola od epizoda ili da uopste i gledamo, sto slucaj sa onima od 23 h... a te serije inace i imaju malo epizoda, obicno desetak, zato i jesu kvalitetne, pa se desilo recimo da se mucim da bi odgledala svaku, a onda zaspim kad poslednju epizodu emitujete, kao sa onom norveskom... ne mogu da razumem, posebno to da i reprize emitujete nocu kasno, kad tek ne mogu da odgledaju propustene...

(недеља, 14. мај 2017, 22:17)
Marina [нерегистровани]

Molba

Serije koje pustate na RTS 2 su zaista kvalitetne ali se slazem sa drugima da ih prikazujete u kasnim terminima koji ne odgovaraju nikome. I posebno mi smeta sto pomjerate,na primer veceras umjesto u 22 bice prikazana u 22 i 40 i samim tim ja necu moci da gledam jer ujutru rano ustajem zbog posla. Molim Vas da povedete racuna o tome ili da bar reprizu pustite u normalnom terminu

(недеља, 14. мај 2017, 13:38)
Zoran Pešić [нерегистровани]

Serije

poštovani, nije u redu što kvalitetne serije prikazujete veoma kasno, kao sinoć početak serije Tunel. Često i ne pratite programsku šemu ili odlažete zbog drugih sadržaja njihov početak. Sinoć smo zbog tenisa imali odlaganja. Volim tenis, fudbal i sport uopšte ali je ovde u pitanju teror sporta. Razumem ako igra Đoković ali za mene i za obične ljude je ovaj meč bio apsolutno nebitan. Imamo sport i drugim danima, prenosi s evikendom tako da nam je i nama ljubiteljima dozlogrdio. Dobre serije ne reprizirate u neko "normalno vreme" ili ujutru rano ili veoma kasno.Neke i i u nedogled s najavom kao da je reč o prvom a ne petom repriziranju. U programskoj šemi suborom i nedeljom trebalo bi da povežete završetak serije na drugom i početak serije na prvom kako gledaoci ne bi bili uskraćeni za kraj jedne ili početak druge. Malo je potrebno za to a efekti su veliki. Pozdrav Pešić Zoran


Razmislite o ov

(понедељак, 08. мај 2017, 23:06)
Ana [нерегистровани]

Peaky blinders

Pre izvesnog vremena ste emitovali seriju Peaky blinders. Predlažem da je emitujete ponovo. Ima nas koji je nismo odgledali celu zbog termina ili nekog drugog razloga. Serija je odlicna i volela bih da je gledam ponovo.