Гомора

Гомора је постала најгледанија серија у историји своје продуцентске куће, највеће комерцијалне телевизије у земљи. У Италији има шест пута више гледалаца од Игре престола, а другу сезону 2016. гледало је у просеку 2,2 милиона људи. Од 01. фебруара, од уторка до петка, на Другом програму, у 21 час. (Gomorrah, 2014)

Серија је настала према познатом, истоименом роману Роберта Савијана, одиграва се у Напуљу и прати послове породице Савастано, која под вођством Пјетра Савастана, изазива страхопоштовање код свих и представља један од најутицајнијих кланова. Уз Пјетра стоји много поузданих људи, на челу с његовом десном руком Чиром ди Марцијом, који игра важну улогу у породици, јер син Гени још није спреман да преузме контролу над огромним породичним царством.

Али супарнички клан смешта Пјетру због чега он заврши у затвору, па вођство преузима његова супруга Има. Након дугог боравка у Хондурасу, Гени се враћа у Напуљ, коначно спреман да преузме оно што му припада. Али неко из сенке кује заверу да се докопа моћи и поновно покрене рат мафије...

Права за приказивање телевизијске Гоморе продата су у сто педесет земаља, а серија је пре неколико месеци премијерно приказана и у САД. Серија је у Италији изазвала велике расправе о томе да ли је сувише саосећајна према злочинцима и да ли сувише суморно приказује Италију и Напуљ, а сваку епизоду помно прати и Влада Италије... У серији играју углавном непознати напуљски позоришни глумци, а пошто ликови говоре напуљским дијалектом, титлови се емитују чак и у Италији.

Улоге: Фортунато Черлино, Марко Д'Аморе, Марија Пија Калцоне...
Режија: Стефано Солима

број коментара 6 пошаљи коментар
(недеља, 02. сеп 2018, 19:45)
anonymous [нерегистровани]

Icbg@gmail.com

Bolja je i od legendarne Hobotnice!!!

(четвртак, 23. феб 2017, 21:32)
Amir [нерегистровани]

Seija gotova ??

Je li u utorak 21.02.2017. bio kraj serije ?? A pocela nova srija, "Vanga" ??

(среда, 22. феб 2017, 21:07)
anonymous [нерегистровани]

Gomorra

Hoce li se prikazivati druga sezona?

(уторак, 21. феб 2017, 14:29)
anonymous [нерегистровани]

gomorra

super serija hoce biti druge sezone

(понедељак, 06. феб 2017, 17:01)
anonymous [нерегистровани]

Gomorra

Bravo za seriju! Nadam se da cete nastaviti sa zanimljivim serijama.

(четвртак, 02. феб 2017, 19:31)
Stefan97 [нерегистровани]

Gomorra

Najjača serija koja je ikad snimljena i naravno veoma realna serija.Bravo za RTS !!!