Фарго: недељом на РТС 1, друга сезона

Светски популарна серија "Фарго", адаптација филма браће Коен, наставља своју другу сезону премијерно на Првом програму РТС-а, недељом у 23.00.

Нова, друга сезона серије "Фарго" доноси потпуно нову причу, која претходи догађајима из прве сезоне и води у 1979. годину, у доба када је Лу Солверсон и даље био полицајац, а када је његова ћерка Моли још била девојчица. Гледаоци су Моли (Алисон Толман) у првој сезони упознали као одраслу, способну жену и полицајку, а сада ће коначно сазнати зашто је Лу (којег сада тумачи Патрик Вилсон) напустио полицију и какве су све ситуације довеле до тога.

Занимљиво је да је у чувеном разговору са Лорном Малвом (којег је играо Били Боб Торнтон), у свом ресторану, Лу укратко већ испричао расплет ове сезоне. Још један добар разлог зашто погледати другу сезону "Фарга" је и одлична глумачка постава. Поред Патрика Вилсона, улоге су поверене Теду Дансону, који ће играти његовог верног партнера - шерифа Ханка Ларсона, Кирстен Данст и Џесију Племонсу који глуме млади брачни пар, Џину Смарту у улози негативца - Флојда Герхарда. Ту су и: Ник Оферман, Киран Калкин, Брус Кембел, Адам Аркин, итд...

Мини серија "Фарго" је адаптација култног филма браће Коен из 1996. године, класика који је освојио Оскара за најбољи филм исте године. Серија је побрала бројне позитивне критике, и добила невероватних 18 номинација за Еми, два Златна глобуса и многе друге награде. "Фарго" је освојио 3 награде, међу којима за најбољу мини серију, најбољег режисера (Колин Бакси), и најбољи одабир ликова/кастинг (Рејчел Тенер). Серија је такође награђена Златним глобусом (2015) за најбољу мини серију и најбољег глумца (Били Боб Торнтон).

Идејни творац и сценариста: Ноа Холи

Режисери: Скот Винант, Адам Бернштајн, браћа Коен, Ворен Литлфилд, Рандал Ајнхорн...

Фарго, недељом у 23.00, РТС 1 

број коментара 0 пошаљи коментар