Волф Месинг

Руска серија "Волф Месинг" (Вольф Мессинг, 2009) снимљена према биографији Волфа Месинга, видовњака и мађионичара који је рођен крајем 19. века и који је визијама шокирао своје савременике - емитоваће се у 16 епизода на Другом програму РТС-а.

Као дечак из сиромашне јеврејске породице, Волф Месинг је био приморан да се рано осамостали. Преселио се у Немачку, у Берлин, где је радио разне послове, док није спознао да има натприродне способности.

Вест о његовим моћима се проширила читавом земљом. Трећи рајх је био на врхунцу славе, а Месинг је јавно предвиђао његову пропаст, уколико нападну Русију. Ово предвиђање га је скупо коштало и принуђен је да напусти Немачку.

Креће на исток Европе, тачније ка Русији и почиње да ради као мађионичар. Постаје веома близак политичком врху и живи као подвојена личност, у исто време је и шарлатан и геније.

Њему се поверавају и од његовог предсказања зависе многе одлуке. Често је од њега савет тражио и сам Јосиф Стаљин.

Серија приказује одређене историјске догађаје и интриге с почетка 20. века, виђене очима овог мистика, чији лик и дело и дан данас представљају загонетку.

Главне улоге тумаче: Иван Агапов, Александар Хинкис, Роман Гречишкин, Тара Амирканова, Владимир Долинскиј, Александар Ефремов, Михаил Горевој, Вероника Итскович, Евгениј Књажев, Јуриј Нифонтов, Алексеј Петренко, Виктор Раков, Марк Рудинштејн...

Режија: Владимир Краснопољски и Валери Усков

Прва епизода је у четвртак, 23. јуна, у 21.10 на Другом програму. Емитовање радним данима у 21.00 на Другом програму РТС-а.

број коментара 0 пошаљи коментар