Последњи пантери

Првог марта на ФЕСТ-у 2016, а од 02. марта ексклузивна премијера британске криминалистичке серије "Последњи пантери" (The Last Panthers, 2015) на Првом програму РТС-а! У три филма, биће приказана напета прича о великој пљачки дијаманата, која ће се развити у велику операцију широм Европе и у којој ће учествовати бројни интернационални криминалци и банкари.

Импресивну глумачку екипу предводи Саманта Мортон, која тумачи Наоми, инпекторку чији је главни задатак да пронађе украдене дијаманте и то по сваку цену. Њеног шефа глуми Џон Харт, а у потери за крадљивцима дијаманата учествује и француски полицајац Калил, кога глуми Тахар Рахим.

Једна од главних улога у серији поверена је домаћем глумцу Горану Богдану, који игра Милана, српског крадљивца дијаманата и вођу банде "Пинк пантер". Његов лик један је од кључних у овом остварењу и кроз свих шест епизода он и екипа опасних пљачкаша биће присиљени да беже од велике међународне потере. За Богдана је ово прва велика интернационална улога.

Домаћу глумачку поставу чине: Никола Ђуричко, Никола Ракочевић, Борис Исаковић, Гордан Кичић, Љубомир Бандовић, Лука Јовановић, Игор Бенчина, Марко Јанкетић, Милош Самолов, Лука Јовановић, Бојан Димитријевић...

Прича почиње пљачком драгуљарнице која личи на оне које је чинила група "Пинк Пантер", да би убрзо уронила у мрачно срце Европе у којем из сенке влада савез мафијаша и корумпираних банкара.

Серија је настала према идеји познатог француског новинара Жерома Пијерата, сценарио је написао награђивани Џек Торн, а режирао је Џек Торн. Остварење је снимано осам месеци у Црној Гори, Београду, Марсељу и Лондону.

број коментара 0 пошаљи коментар