понедељак, 22. дец 2014. | Izaberite pismo: Latinica 

Naslovna > РТС > РТС представља > Филмски програм > Ускоро > Нови српски филмови

петак, 03. феб 2012, 15:41 -> 17:16

Нови српски филмови

На Другом програму РТС-а током фебруара 2012. године, премијерно ће бити емитовани домаћи филмови „Медени месец“ редитеља Горана Паскаљевића, „Ко је Милош Бранковић“ Небојше Радосављевића и „Тилва Рош“ Николе Лежаића.

Медени месец- Радња филма Медени месец одвија се истовремено у Албанији, Србији, Италији и Мађарској. Прича прати два млада пара, који желе да напусте своје земље и потраже бољи живот у западној Европи.

Medeni-mesec.jpg

Када млади албански пар после много перипетија стигне у италијанску луку Бари, настају непредвидиви проблеми. Нешто слично се догађа и са српским паром, када дође на мађарску границу.

Иако немају никакве везе с убиством двојице италијанских војника КФОР-а на Косову, и један и други пар биће заустављени на граници и осумњичени услед извесних несрећних околности.

Medeni-mesec-2.jpg

То ће их спречити да, барем тренутно, остваре своје снове, као што на балканским просторима то често бива да млади плаћају цех за грехе претходних генерација.

Главне улоге тумаче: Небојша Миловановић, Јелена Тркуља, Јозеф Схирока, Лазар Ристовски, Петар Божовић, Мира Бањац, Власта Велисављевић.

Medeni-mesec-3.jpg

Остварење Медени месец, које је режирао Горан Паскаљевић, биће емитовано 06. фебруара на Другом програму у 23.00 часа.

Ко је Милош Бранковић- Ово је прича о злочину, казни и правди. Милош Бранковић је обичан млад човек, који само жели да буде успешан архитекта и да воли Александру. Без разлога постаје предмет малтретирања уличне банде и жртва преваре.

Milos-B1.jpg

Живот му се претвара у ноћну мору. Покушавајући да узврати, убија неколико људи. Да ли је убица или борац за правду? Ко је Милош Бранковић? Тешка прича о злим временима у Србији с почетка 21. века.

Главне улоге тумаче: Милош Влалукин, Јована Стипић, Нада Шаргин, Небојша Миловановић, Андреј Шепетковски, Петар Божовић, Борис Комненић, Теодора Станковић, Лена Богдановић, Танасије Узуновић.

Ko-je-Milos-Brankovic-2.jpg

По жанру трилер, филм Ко је Милош Бранковић, рађен је у црно-белој техници и представља дебитантско остварење Небојше Радосављевића. Биће емитован 13. фебруара на Другом програму у 23.00 часа.

Тилва Рош- У борском руднику бакра у току су раднички протести због приватизације. Деветнаестогодишњаке Тода и Стефана транзиција не интересује. Они су нераздвојни пријатељи скејтери, и са својим друштвом проводе своје прво лето после средње школе.

Tilva-Ros.jpg

Тумарају градом и по напуштеним површинским коповима; инспирисани ТВ серијом Jackass, снимају видео клипове у којима изводе разне вратоломије. Стефан на јесен одлази у Београд на студије.

Њих двојица време проводе с Дуњом, другарицом која се преселила у Француску, али сваки летњи распуст проводи са старим друштвом у Бору. Тода и Стефан улазе у прећутно надметање за њену пажњу снимајући све луђе видео клипове. У том чудном односу безусловног пријатељства и надметања покушавају да надмаше један другог.

Tilva-Ros-3.jpg

Главне улоге тумаче: Марко Тодоровић, Стефан Ђорђевић, Дуња Ковачевић, Марко Миленковић, Ненад Станисављевић, Ненад Ивановић, Филип Максимовић.

Остварење Тилва Рош Николе Лежаића, биће емитовано 20. фебруара на Другом програму у 22.00 часа.

1
коментари број коментара 0 | cwпошаљи коментар
1
1