Нови српски филмови

На Другом програму РТС-а током фебруара 2012. године, премијерно ће бити емитовани домаћи филмови „Медени месец“ редитеља Горана Паскаљевића, „Ко је Милош Бранковић“ Небојше Радосављевића и „Тилва Рош“ Николе Лежаића.

Медени месец- Радња филма Медени месец одвија се истовремено у Албанији, Србији, Италији и Мађарској. Прича прати два млада пара, који желе да напусте своје земље и потраже бољи живот у западној Европи.

Када млади албански пар после много перипетија стигне у италијанску луку Бари, настају непредвидиви проблеми. Нешто слично се догађа и са српским паром, када дође на мађарску границу.

Иако немају никакве везе с убиством двојице италијанских војника КФОР-а на Косову, и један и други пар биће заустављени на граници и осумњичени услед извесних несрећних околности.

То ће их спречити да, барем тренутно, остваре своје снове, као што на балканским просторима то често бива да млади плаћају цех за грехе претходних генерација.

Главне улоге тумаче: Небојша Миловановић, Јелена Тркуља, Јозеф Схирока, Лазар Ристовски, Петар Божовић, Мира Бањац, Власта Велисављевић.

Остварење Медени месец, које је режирао Горан Паскаљевић, биће емитовано 06. фебруара на Другом програму у 23.00 часа.

Ко је Милош Бранковић- Ово је прича о злочину, казни и правди. Милош Бранковић је обичан млад човек, који само жели да буде успешан архитекта и да воли Александру. Без разлога постаје предмет малтретирања уличне банде и жртва преваре.

Живот му се претвара у ноћну мору. Покушавајући да узврати, убија неколико људи. Да ли је убица или борац за правду? Ко је Милош Бранковић? Тешка прича о злим временима у Србији с почетка 21. века.

Главне улоге тумаче: Милош Влалукин, Јована Стипић, Нада Шаргин, Небојша Миловановић, Андреј Шепетковски, Петар Божовић, Борис Комненић, Теодора Станковић, Лена Богдановић, Танасије Узуновић.

По жанру трилер, филм Ко је Милош Бранковић, рађен је у црно-белој техници и представља дебитантско остварење Небојше Радосављевића. Биће емитован 13. фебруара на Другом програму у 23.00 часа.

Тилва Рош- У борском руднику бакра у току су раднички протести због приватизације. Деветнаестогодишњаке Тода и Стефана транзиција не интересује. Они су нераздвојни пријатељи скејтери, и са својим друштвом проводе своје прво лето после средње школе.

Тумарају градом и по напуштеним површинским коповима; инспирисани ТВ серијом Jackass, снимају видео клипове у којима изводе разне вратоломије. Стефан на јесен одлази у Београд на студије.

Њих двојица време проводе с Дуњом, другарицом која се преселила у Француску, али сваки летњи распуст проводи са старим друштвом у Бору. Тода и Стефан улазе у прећутно надметање за њену пажњу снимајући све луђе видео клипове. У том чудном односу безусловног пријатељства и надметања покушавају да надмаше један другог.

Главне улоге тумаче: Марко Тодоровић, Стефан Ђорђевић, Дуња Ковачевић, Марко Миленковић, Ненад Станисављевић, Ненад Ивановић, Филип Максимовић.

Остварење Тилва Рош Николе Лежаића, биће емитовано 20. фебруара на Другом програму у 22.00 часа.

број коментара 0 пошаљи коментар