"На слободи“ MVP и Бане Лалић: Интервју уочи промоције новог албума за ПГП

"Албум "На слободи" је прави пример наше ауторске потребе да се изразимо без икаквих компромиса и у себи садржи животна искуства и едукативне поруке намењене целом људском роду. Жанровски је потпуно неопредељен, што говори о потпуној музичкој слободи по чему је албум и добио назив..." истиче Бане Лалић, музичар, композитор, текстописац и фронтмен састава МВП, поводом објављивања новог музичког материјала за ПГП РТС.

Група МВП је настала 2006. године, а основали су је Бане Лалић и Жарко Ковачевић, који је четири године касније направио трансфер и прешао у бенд "С.А.Р.С." У измењеном саставу, МВП је наставио са радом, објављујући многобројне, такође изузетно популарне песме, попут "Целу ноћ и цели дан" и ''Волим кад те волим" и друге..

Први албум, са чак 15 нумера, за ПГП РТС су овај кантаутор и бенд МВП објавили 2009. године („Блеф") а многе од тих песама су хитови и данас. У студију 6 Радио Београда, у јуну ове године је одржан мини концерт, у оквиру кога су представљене нове песме са албума „На слободи" (ПГП РТС, септембар 2019.). Гост на албуму је група „Неверне бебе".

Истичући да је свака песма "правац за себе, у сваком смислу", Лалић поверава своје фаворите:
"Мени су "Југо на плин", "На слободи" и "Ратује цео свет" можда најдраже са овог албума па верујем да ће се оне прве екранизовати. А слушаоци ће морати да чују све нове песме албума „На слободи" и да сами процене шта им се највише допада, где се препознају. У сваком случају, ми смо као и увек свим песмама посветили велику пажњу али и време, јер сваки креативни процес захтева и време- да се човек рехабилитује... А пошто ми пишемо и животне приче и искрене, тако да- морало је и неко искуство да се акумулира ..."

Занимало нас је где аутори и музичари најбоље могу да сазнају да ли се и колико публици допада њихов нови материјал, да ли се та повратна реакција највидљивије остварује на концертима, на фестивалским наступима или можда тек на основу котирања на радијским топ листама?

"Дефинитвно уживо. Еенергија је најбољи показатељ атмосфере музике. МВП чине 13 професора музике па су концерти изузетно позитивни и енергични толико- да и ми сами безрезервно уживамо!"

Савет Банета Лалића и бенда МВП, онима који долазе- неафирмисаним младим ауторима, у вези са трајањем и опстанком на домаћој музичкој сцени, гласи:

"Младим ауторима саветујем да праве своју музику, из своје главе и да директно и искрено из душе преносе своја осећања, не ослањајући се ни на један правац који је постављен од стране музичке индустрије. Тако и само тако ће вас и публика осетити, у потпуности."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво