БИБЕР 3

Спој традиционалног и модерног, обрада старих песама и ауторске нумере- то су одлике најновијег музичког материјала несвакидашњег музичког састава „Бибер“, који је овог октобра објављен под етикетом ПГП РТС.

„Пројекат Бибер и први албум настали су 2004. године. Желео сам да спојим дотадашња музичка искуства бављења класичном музиком и традиционалном музиком са Павлом Аксентијевићем и групом „Запис" и да, заједно са продукцијском екипом пријатеља са којима сам сарађивао на поп песмама и модерној музици све то спојим, да дођемо до неког новог звука. Уследили су музички спотови, наступи у земљи и иностранству, учешће на познатим светским  world music компилацијама (Buddha Bar, Balkan Beats...), нова издања, сарадње са разним певачима и инструменталистима, рад на музици за филм, телевизију, видео игре, наступи на Беовизији и сада ово најновије издање -„Бибер 3", истиче Растко Аксентијевић, фронтмен и композитор. 

Истичу да би им било најзначајније да публика, слушајући њихову музику, препозна искреност њиховог стваралачког приступа, без обзира на то да ли је музика више или мање комерцијална за широки аудиторијум.

Растко Аксентијевић: "У студију радимо и приватно слушамо различите врсте музике, битно је само да се на крају све добро споји и да смо задовољни звуком који смо добили. До сада је можда више преовладавала електроника а на новом албуму има више живих инструмената, живе свирке... Албум би свакако настао јер смо хтели да свој рад поново поделимо са публиком, а у томе нам је помогао СОКОЈ, средствима из фонда за културна давања, као и ПГП РТС, својом несебичном подршком. А надамо се да ће се на новом албуму чути и колико смо уживали у сарадњи са некима од најбољих музичара на нашој сцени."

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво