Дебитантски албум оркестра Стари град за ПГП РТС

"Небо изнад Старог града" је првенац оркестра "Стари град" и представља несвакидашње издање на музичкој сцени Србије и региона због своје једноставности у изразу, песмама пуним топлине и чудесном алхемијом "претапања" различитих музичких жанрова у јединствен, аутентичан звук кафане са староградским шмеком.

Све је опуштено, весело, искрено, убедљиво, распевано и расвирано уз звуке музике са ових наших простора, али и далеког света.

Године и године искуства и свирања по кафанама различитим поводима, у овом ауторском искораку донели су управо све оно што у најбољем смислу баштини кафански дух на овим нашим гуравим балканским просторима, радост, љубав, туга, чежња, дерт...

Све је то сабрано у десет песама на новом албуму, без имало претенциозности и то од прве „Kишобран", па до последње „Ти си ми у души".

„Старограђани" вас „возају" уз звук тамбурица, хармонике, трубе, виолине, бузукија, Kлапе „Панон". Најбоље од некад популарних музичких жанрова, провучено је кроз филтер данашњег времена и савремене продукције неизбежног духа кафане уз препознатљиве пријатне вокале Александра и Милана Еровића, Александре Суботић и Филипа Цаковића.

Песме које ће се дуго памтити и певати, дух прошлих времена и фине носталгије, али и савременог звука и савршене продукције, музичког продуцента и мајстора звука Слободана Мисаиловића.

Песме „Старог града" сасвим сигурно ће дуго живети и будити различите емоције у кафанама, клубовима, фестивалима, радио и ТВ станицама и неизбежном Јутјуб космосу.

Ауторске песме Александра Милосављевића, Дејана Ћурчића, Зорана Марјановића и Зорана Тутуновића- саткане су из душе, не остављају никог равнодушним јер уз њих свако може да се радује, тугује, весели, ужива и из душе и срца воли.

Све песме са овог албума можете послушати на званичном Јутјуб каналу ПГП РТС-а  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво