Промоција "Јавне тајне"

Захваљујући изванредном успеху албума- првенца “У тами диско клуба”, ексклузивац најстарије издавачке куће у региону, добио је прилику да поново подели своје инспирације, стваралаштво и уметност са публиком.

Албум "Јавна тајна" објављен је у децембру 2010.године и  већ према првим реакцијама, Алекса Јелић је оправдао поверење матичне издавачке куће, поклоника  савремене музике али и растуће  армије фанова.
Алекса је композитор већине песама на новом материјалу а аранжмани и продукција поверени су (као и на дебитантском албуму) реномираним музичким продуцентима "Блeк шип".

Свечаној промоцији у згради РТС, присуствао је велики број Алексиних колега. Међу првима су наравно стигли чланови најуже породице-отац,стриц и брат од стрица (краће ЈУ група) а потом Оливер Мандић, чије је стваралаштво било Алексина инспирација за нови музички материјал.

Промоцији су,осим представника медија присуствовали и Огњен Радивојевић, Никола Чутурило, Ана Штајдохар, Марија Михаиловић, Александра Перовић, Соња Лапатанов и многе друге јавне личности јавног и уметничког живота Београда.

Александар Пилипенко, гл.и одговорни уредник ПГП РТС је на промоцији новог албума Алексе Јелића изјавио је да ова издавачка кућа са много поверења поново дала прилику Алекси да пласира своје стваралаштво. -"Алекса је већ утабао свој уметнички пут. Којим иде сигурно и често врло смело,ПГП га у томе искрено подржава и он има нашу пуну подршку" рекао је Пилипенко.

Окупљенима на промоцији, Алекса је премијерно отпевао још један хит "Луди и млади", нумеру која се такође издвојила са овог албума, после обраде песме "Флојд".

Први сингл који се издвојио са новог албума је песма "Флојд", обрада легендарне мелодије из култног филма "Национална класа". Алекса је први аутор који је добио дозволу аутора Зорана Симљановића да песму обради. Алексина верзија ове песме већ је велики хит у медијима и клубовима у Србији и региону. У видео споту, који је добио све похвале критике и публике, између осталих појављује се и икона домаће кинематографије- Драган Николић .

У току су договори да у сарадњи са РТС, Алекса Јелић ускоро сними други видео спот, за насловну песму "Јавна тајна".Ове јесени, Алекса Јелић планира да публику обрадује солистичким концертом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво