Бокс сет у продаји!

У издању ПГП РТС изашао је први ЦД бокс сет Бајаге & Инструктора са ремастеризована прва четири албума из 25 година дуге каријере овог реномираног бенда. То су: Позитивна географија, Са друге стране јастука, Јахачи магле и Продавница тајни.

После обећавајућег првог албума под називом "Позитивна географија" (1984), други албум "Са друге стране јастука" (1985) на коме су се чули и данас радо слушани хитови „Зажмури", „XX век" и „Ти се љубиш" довео је Момчила Бајагића- Бајагу средином 80-тих година на сам врх југословенске поп и рок музичке сцене. Албум "Јахачи магле" (1986) представио је Бајагу и Инструкторе у можда звучно најраскошнијем и најрасвиранијем издању. Подсећамо да су се прва три албума на компакт диску већ појавила пре годину дана када су Бајага и Инструктори прослављали 25 година уметничке каријере. Новина актуелног бокс сета у издању ПГП РТС је пакет који подразумева и албум под називом "Продавница тајни" из 1988, преломног издања Бајаге и Инструктора са хитовима попут: "Плави сафир","Руски воз", "Године пролазе","Животје..."др.

Поводом бокс сета ПГП РТС-а Бајага и Инструктори су поред осталог рекли:

Не знам да сам се и једном албуму радовао као том првом. Чекаш га и припремаш читав живот. Први албум је најлакше направити, јер ако за први немаш идеја, нећеш их имати ни на седмом. У принципу не бих ништа мењао од мојих снимака. Оно што ми се не допада, не знам како бих сада урадио боље. "Позитивна географија" је одлична слика тог времена. "Са друге стране јастука" садржи љубавне песме, некако као са друге стране јастука кад заспиш. Име албума треба да има нешто што може да повеже и остале песме. "Зажмури' је прва песма са којом сам био потпуно задовољан атмосфером. И данас мислим да је "Добро јутро џезери" један од наших најбољих снимака. На "Јастук" гледам као на први велики, успешан албум. "'Јахаче магле" смо снимали 500 сати. Звук је можда био најбољи, са великим басом и бубњевима, уз гомилу музичара. Сећам се, дошла је огромна популарност и велико оптерећење. Постали смо најпопуларнији бенд у Београду. "'Продавница тајни" је статистички један од три наша најбоља албума. Једино са њега све песме свирамо и данас. То је албум на коме би данас најмање мењао. Заправо, не бих мењао ништа".

Бокс сет четири прва албума Бајаге и Инструктора издао је ПГП РТС у новембру и може се наћи у свим продајним објектима ПГП

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво