Златна плоча за дугогодишњу сарадњу, ПГП доделио признање Бисери Велетанлић

После компакт диска са највећим хитовима легендарне уметнице Бисере Велетанлић, који су заједно објавиле две највеће регионалне дискографске куће ПГП РТС и „Југотон-Кроација рекордс“, песме су објављене и на винилу. Поводом 55 година каријере Бисере Велетанлић, ПГП је на свечаности на Сајму медија, уметници доделио признање Златна плоча, за дугогодишњу успешну сарадњу.

Златна плоча је сертификат којим се награђује музичко издање након одређеног броја продатих примерака.

 

Прве Златне плоче, дискографске куће су додељивале извођачима како би обележиле 1.000.000 продатих примерака.

„Бисера је наша велика уметница, наша дива. Педесет пет година рада ни у једном послу није мала ствар. Али, ако је тих 55 година обележено прелепим успесима, великим хитовима, победама на фестивалима, онда ту заиста има места и слављу и да се о томе прича и пише“, рекао је, гостујући у Јутарњем програму, руководилац ПГП-РТС-а, Владимир Граић.

После Здравка Чолића и Бајаге, ПГП РТС и „Југотон Кроациа рекордс“, објавили су компилацијски ЦД и винил једне од највећих и најуспешнијих дама са музичке сцене бивше Југославије, Бисере Велетанлић.

„Винил је у љубичастој боји, што је Бисерина боја, велики је интерес, јако се добро продаје и очигледно је да људима у неком овом тренутку, у овом времену и музичком стању, треба мало добре музике“, додао је Граић.

Иначе, у најави су концерти Здравка Чолића и Бајаге за новембар и децембар.

„То ће заиста бити спектакл. Бајага са великим оркестром, први пут на тај начин, а Чола већ стандардно пуни Арену, прву, другу, трећу...“ изјавио је Владимир Граић.

Наглашава ипак, да поред сарадње са великим звездама, РТС ради и на промоцији младих талената.

„Младима који се баве квалитетном музиком, шанса ће бити пружена, што је право и обавеза РТС-а као јавног сервиса“, рекао је Граић и додао да ће своју компилацију добити и РТС-ов Бунт рок фестивал.

На албуму ће се наћи 15 песама троје првопласираних учесника током досадашњих пет година фестивала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво