Ђорђе Чавић одржао концерт у Новом Саду

Ђорђе Чавић уз пратњу Великог тамбурашког оркестара Радио Телевизије Војводине одржао концерт у Новом Саду

Нову сезону култне радијске емисије "Песмо, срце ми огреј", коју већ две деценије уређује и води музички уредник радио Новог Сада Јован М. Јовановић, отворио је популарни новосадски кантаутор Ђорђе Чавић, солиста великог сензибилитета, нежног и топлог гласа уз Велики тамбурашки оркестар Радио Телевизије Војводине под управом Дубравка Исакова Цицка.

Поред познатих песама са албума "Тамбурашки штим", издатог за ПГП РТС, Ђорђе је публици извео неколико потпуно нових композиција које је публика прихватила на прво слушање и најавио ново издање за исту издавачку кућу. Публика је посебно поздравила песму "Алмашке иконе", коју је за Ђорђа написао Драган Чолаковић, као и песма "Кад се душа на жицу посече", на стихове Војвођанског песника Немање Радивојшића. 

Програм су додатно улепшали гости, вокални солисти Хелга Поповић и Ренато Хенц, који је своју победничку песму са фестивала "Дани Драгише Недовића" први пут извео уз пратњу тамбураша.

"Презадовољан сам сарадњом са ПГП РТС-ом и једва чекам да публици представим нови материјал који припремам више од годину дана. Доста песама са овог концерта су премијерно изведене пред публиком и повратна реакција публике ми говори да сам на добром путу. Још неколико наступа и спремни смо да почнемо снимање. Градска и тамбурашка музика је све мање заступљена у медијима, али ја ћу наставити истим путем због публике која то заслужује и очекује од мене" - рекао је Чавић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво