Промоција и концерт

Ансамбл Ратислав Благојевић и Гледанице, 15.марта одржаће промоцију ЦД-а 6.априла концерт у Београду

У продукцији ПГП РТС објављен је први ЦД ансамбла Ратислав Благојевић и Гледанице " Гледај ме гледај ", са 12 песама традиционалне народне музике међу којима се налази и неколико композиција које до сада нису снимане а нема их ни у архиви Радио Београда.

Избор композиција на најбољи могући начин представља традиционалну народну музику, различите музичке регионе, а вишегласно певање и специфични аранжмани одабраним песмама дају једну нову димензију. О томе говоре и две рецензије које су наведене на ЦД-у и књижици од 24 стране која иде уз њега, а рецезенти су доајени народне музике Бранко Белобрк и Радослав Граић.

За 15.март у 13 сати у Каменој сали Радио Београда је заказана промоција овог по много чему јединственог ЦД-а, а као круна двогодишњег рада ансамбла и објављивања првог ЦД-а биће концерт у дворани Коларчеве задужбине заказан за 6. април у 20 сати, на коме ће се ансамбл Ратислав Благојевић и Гледанице представити публици са 30 одабраних композиција. Поред ансамбла Гледанице на сцени ће бити и оркестар састављен од чланова Великог народног оркестра РТС-а и Народног  ансамбла које ће предводити Ратислав Благојевић, оснивач, аранжер и уметнички руководилац ансамбла Гледанице.Обе манифестације ће имати специјалне госте, најеминентније музичке ствараоце које Србија тренутно има.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво