Концерт Милице Милисављевић Дугалић

Интерпретаторка етно музике Балкана, Милица Милисављевић Дугалић, одржала је концерт у дворани Коларчеве задужбине

 

Интерпретаторка етно музике Балкана, Милица Милисављевић Дугалић, одржала је концерт у пуној дворани Коларчеве задужбине у пратњи етно оркестра под управом Мирољуба Тодоровића Џимија и дугогодишњег сарадника Дејана Аксића.

Изласком уметнице двораном се проломио  громогласни аплауз. Милица се обратила публици речима: " Добродошли на музичке филигране с југа проткане лепом песмом, емоцијом и љубављу према свом родном тлу. Да се не заборави, певајмо. Концерт поклањам најдражем бићу, својој ћерки Маши, да чува и памти".

Песме су се смењивале, а потом је Милица представила своју гошћу Јелену Спирић, професорку соло певања, Призренку која живи и ради у Косовској Митровици. Она је својом лепотом и интерпретацијом песме "Ај, бели лице Призренка девојка", освојила публику.

Поновним изласком на сцену певајући најлепше песме Балкана попут: "Кад ја пођох на бембашу"," Ајде слушај, слушај Калеш бре Анђо", "Још не свиће рујна зора", Милица је публику оставила без даха а атмосфера је кулминирала када је Милица запевала песму " Удаде се Јагодо " коју је цела дворана певала стојећи, у хору са Милицом. Све песме су пропраћене громогласним аплаузом што је ово предивно вече учинило незаборавним.

Концерту су присуствовале еминентне личности из различитих друштвених сфера: Драгомир Карић, председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић, Лидија Вукићевић, Радослав Грајић, Сања Лубардић, Миљана Лазић, Љиљана Јевремовић, представници ПГП-а и многи други.

Несвакидашње за Коларац - публика се попела на сцену играјући коло које се вијорило кроз дворану, и није дозвољавала да Милица концерт приведе крају. После неколико  отпеваних бисева, опчињени и срећни су напустили салу чекајући следећи Миличин концерт. 

Милица је направила концерт за памћење како песмом, тако и емоцијом и енергијом коју је пренела на публику по којој је ова интерпретаторка препознатљива. 

Извор фотографија: Фабрика фотографа

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво