55.Сабор трубача у Гучи

Концерт Дејана Јевђића и његовог оркестра у Гучи

На јубиларном 55.Сабору у Гучи ове године, мајстор трубе Дејан Јевђић неће учествовати у такмичарском програму, већ ће одржати вечерњи концерт на централној позорници стадиона у Гучи. Љубитељи трубе имаће прилику да уживају у музицирању овог оркестра у петак 07.августа 2015.године са почетком у 21 час.

 

Дувачки оркестар Дејана Јевђића из Пожеге

Дувачки оркестар Дејана Јевђића формиран је крајем 2000-те године. Међутим, труба у ову музикалну породицу стигла је са солунског фронта, а донео ју је Јовиша Јевђић, који је био један од првих трубача ужичког краја и који је  љубав према том дувачком инструменту пренео је на свог сина Љубомира. Тако је и Дејан од малих ногу растао уз трубу коју је научио да свира захваљујући деди Љубомиру.

Да је породица Јевђић музикална сведочи, да поред Дејана који предводи оркестар, који музицира на филагорни, средњи брат Слободан свира тенот трубу, док ритам оркестру, као бубњар даје најмлађи брат Бранко.

Оркестар Дејана Јевђића је препознатљив по неговању изворне музике и традиционалног музицирања, због чега су током деценију и по постојања освајали бројне награде у земљи и иностранству. 

Гуча

-  Златна труба: 2011., 2012,. 2013. године (када је Дејан добио и мајсторско писмо)

-  Најбољи оркестар: 2014.године

Златибор

-  Најизворније музицирање: 2001., 2005.године

-  Златна труба: 2010,. 2011,. 2012.године

-  Најбољи оркестар: 2013.године

Република Српска

-  Златна труба: 2005.године

Пољскљ

-  Прво место на међународном такмичењу дувачких оркестара у Лобезу: 2014. године 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво