Душко Гојковић & Биг Бенд РТС

У продаји је нови диск Душка Гојковића & Биг Бенд феат. Мартин Гјаковски "Латин Хазе" у издању ПГП- РТС-а.

"Латин Хазе" ЦД који се налази пред вама, обележава музички и уметнички годину јубилеја 65.година од оснивања Биг Бенда РТС.

Верујемо да овај капитални пројекат  представља круну у изузетно богатој музичкој заоставштини овог оркестра. Не само зато што је садашња генерација музичара у ансамблу на сигурном путу да настави традицију успешних претходника по којима је оркестар и изградио реноме,  већ се и природно померају  уметничке границе и  оркестар постаје равноправни члан светске породице великих џез оркестара.

Биг Бенд РТС са овим албумом наставља да буде нуклеус и главни покретач џез музике у Београду и Србији, придавајући посебан значај тренутку у коме је џез музика коначно добила званично признање и постала део високошколског система на Факултету музичке уметности, кроз новоформирани џез одсек.

Душко Гојковић као солиста на труби, диригент, композитор и аранжер,  природан је избор да буде доминантна музичка личност овог јубилеја.  Један од разлога који нису за претерану похвалу је податак да господин Гојковић до сада није снимио ЦД са оркестром у коме је започео своју изузетно успешну каријеру која се помиње у скоро свим релевантним џез енциклопедијама на свету.

Синергија Душка Гојковића и једне нове генерације музичара у нашем оркестру, резултира музичким пројектом снимљеним у нашој земљи и дубоко верујемо да представља оригинални уметнички производ који ће бити истински културни амбасадор Србије, не само у Европи већ и широм света.

На албуму се налазе оригиналне композиције и аранжмани из пера Душка Гојковића у изузетно популарном латин-џез стилу.Посебан доживљај представљају чак три баладе као истински лични печат овог великог уметника чији оригинални и инспиративни звук трубе потврђује да праве вредности никада не губе на сјају.

На крају, мада не и мање важно, овим албумом Биг бенд РТС исказује захвалност и омаж не само Душку Гојковићу као светски признатом уметнику, већ и целој плејади плодоносних музичара те генерације који су нам пренели знање, љубав и обавезу да  негујемо џез музику и чувамо традицију кроз уметнички рад Биг бенда мало.

Више информација о ауторима и извођачима можете прочитати овде

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво