Промоција диска Илде Шаулић

У присуству великог броја представника српске естрадне сцене, пријатеља и новинара синоћ је у Каменој сали Радио Београда одржана промоција компакт диска "Фалиш ми" Илде Шаулић.

Илда Шаулић се на музичкој сцени појавила пре четири године, и од тада до данас успела је да остави значајан печат, и то не само својим песмама, већ и комплетним естрадним деловањем које ју је већ поставило као једну од најзначајнијих певачица младе генерације.

Од 2008. до данас ова млада звезда постала је синоним не само за квалитетну музику и хитове, већ и за врхунску продукцију, стил, понашање и јавне наступе, чиме је поставила нове стандарде на домаћој сцени. Од мајке је наследила изглед, а од оца Шабана Шаулића таленат за музику. Љубав према музици имала је од малих ногу, али се најпре определила за спорт. Годинама је тренирала тенис, учествовала у међународним турнирима и остварила значајне резултате у "белом спорту".

 Ипак, живот је одводи другим путем и доводи ипак у музичке воде. Први албум објављује 2008. године под називом "Стани, душо, да те испратим", а насловна песма албума у рекордном року осваја срца слушалаца и постаје највећи фолк хит објављен те године. Две године касније следи други албум под називом „Волим те". Као и претходног пута, насловна нумера постаје велики хит, а посебну пажњу привукао је и дует "Не окрећи се, кћери" који је отпевала са оцем Шабаном Шаулићем.

-Јако смо поносни на чињеницу да је Илда постала део заједнице ПГП РТС-а ове 2012. године-истакао је поред осталог Миша Мијатовић, уредник за народну музику ПГП РТС, на промоцији одржаној у Радио Београду- Она је нова звезда наше продукције, звезда је естрадне сцене ове земље која плени својим гласом и васпитањем. Уверени смо да ће наша сарадња у будућности бити на обострано задовољство.

Поред старих сарадника, продуцента Енџија Маврића и композитора и текстописца Пеђе Меденице, на трећем студијском албуму Илда Шаулић отпочиње сарадњу са уметницима попут Мише Мијатовића, Горана Ратковића Ралета, Радета Крстића, Мирка Кодића, а први пут се као аутор песме појављује и Шабан Шаулић који је за Илду компоновао песму "Љубомора". Са овим албумом Илда прави и корак даље у каријери, потписујући на обострано задовољство уговор са ПГП РТС-ом, најстаријом и највећом издавачком кућом на Балкану.