Жељко поручио дијаспори: Спремни смо и надамо се најбољем

Поводом поласка у Баку, Жељко Јоксимовић био је гост Сателитског програма Радио– телевизије Србије и емисије “Србија на вези”. Гледаоци РТС САТ имали су могућност да се телефоном укључе у програм и директно разговарају са представником Србије. То су и учинили а Жељко је захвалио на лепим жељама, подсећајући да пласман песме Србије на Еуросонгу увек много зависи и од подршке српске дијаспоре широм Евопе. Гост емисије, путем телефона, био је и амбасадор Србије у Азербејџану.

Бројни поздрави, телефонски позиви броја у студију РТС САТ и поруке на друштевним мрежама крунисани су позивом  ТВ гледаоца Вељка Петровића, Жељковог земљака : "Представљаш и Србију и нас Ваљевце у свету. Јако сам поносан. Желим ти пуно успеха и желим ти да донесеш поново Евровизију у Србију", рекао је Петровић из Минхена.

"Хвала на лепим жељама, драги земљаче", рекао је Жељко захваливши се на подсећању на његовог првог учитеља хармонике Миленка Трифковића и ансамбл "Ваљевци" у којем је Јоксимовић био најмлађи члан.

Тамара Дрезгић, уредница емисије "Србија на вези" позвала је телефоном у програм још једног госта- амбасадора Србије у Азербејџану, његову екселенцију Зорана Вајовића. Он је Жељку и евровизијској делегацији Србије пожелео добродошлицу у Баку и рекао да је амбасада Србије потпуно спремна за сваки вид подршке и помоћи српском тиму.

"Атмосфера је одлична, град се припрема, Азербејџан је спреман и сви очекујемо изванредан спектакл. Жељко Јоксимовић је и овде један од великих фаворита такмичења.", рекао је Вајовић.

Жељко Јоксимовић: "Желим да поручим да смо спремни и да се надамо победи коју не можемо остварити уколико нас не подрже наши људу који живе у иностранству. Подсећам да је полуфинале у ком ми наступамо 24. маја у 21 час а финале, у које ћемо наравно проћи, је 26. маја. Путем Јавног сервиса Србије и Сателитског програма РТС-а бићете обавештени о свему што нам се тамо буде дешавало. Надамо се најбољем! "

Евровизијска делегација Србије креће у сусрет 57. "Песми Евровизије" у понедељак са београдског аеродрома "Никола Тесла"а прве пробе на сцени Кристалне дворане Баку већ су заказане за уторак, 15. мај.

број коментара 0 пошаљи коментар