Трећа Јавна расправа о програмским садржајима Јавног медијског сервиса у Београду

Јавна расправа о програмским садржајима Радио - телевизије Србије (РТС) биће одржана у четвртак 22. октобра у Београду. Дискусија коју, уз подршку Мисије ОЕБС у Србији, организује Програмски одбор РТС-а ће се усредсредити на квалитет произведених програма, релевантност садржаја за градјане и могућности за њихово побољшавање. Циљ јавне расправе је да се све примедбе и сугестије грађана, у форми извештаја са препорукама, проследе Управном одбору и генералном директору РТС-а.

Овакав вид директне комуникације између грађана и руководства РТС-а предвидјен је прошлогодишњим Законом о јавним медијским сервисима, па су на иницијативу Програмског одбора РТС-а током октобра организоване јавне расправе у Нишу, Суботици и сада Београду.

На завршној јавној расправи у Београду ће, између осталих, говорити и генерални директор РТС-а Драган Бујошевић, председник Програмског одбора Драгољуб Којчић, шефица Одељења за медије Мисије ОЕБС у Србији Гордана Јанковић, директор Радио Београда Миливоје Михајловић.

У прилогу је агенда догађаја и позивно писмо за учешће у Јавној расправи. На расправу су позвани представници институција државе Србије, релевантне организације цивилног друштва, регулаторна тела, медији и заинтересовани грађани.

Позивно писмо председника Програмског одбора РТС-а можете преузети овде.

Агенду Јавне расправе у Београду можете преузети овде.

број коментара 0 пошаљи коментар