Kонцерти Радио Београда 2 у Галерији РТС-а

Гитара плус

На другом концерту Радио Београда 2, у уторак 5. јуна, од 19 часова, у Галерији РТС-а , наступиће гитариста Зоран Анић и гости - хармоникаш Ненад Љубеновић и гитариста Растко Аксентијевић.

Гитара плус Гитара плус

Програм Гитара плус обухвата оригиналне композиције и аранжмане за једну и две гитаре, као и за гитару и хармонику. Кроз стилску лепезу остварења од епохе музичког барока до двадестог века и тумачења композиција Ђ. Брешанела, Ф. Сора, Ј. К. Мерца, С. Мокрањца, Е. Сатија, Ф. Шопена, Е. Паскуала и А. Пјацоле, овај програм уједно осликава и део уметничких интересовања нашег реномираног гитаристе, као и његову сарадњу са другим уметницима.

Зоран Анић, уметник виртуозних и надахнутих интерпретација, поред богате солистичке каријере, паралелно наступа и као камерни музичар, свирајући у разним саставима, са домаћим и иностраним музичарима. Тренутно је активан у дуу Гитанеон, са бандонеонистом Александром Николићем, и у дуу Мућкалица, са хармоникашем Ненадом Љубеновићем, док је у свом првом професионалном гитарском дуу Аксан свирао са Растком Аксентијевићем.

Професор је гитаре у МШ „Др Војислав Вучковић" у Београду и гостујући професор на Академији уметности Слобомир П Универзитета. Оснивач је Асоцијације класичних гитариста Србије и Асоцијације класичних гитариста југоисточне Европе (ASEG), као и оснивач и директор фестивала Guitar Open у Суботици и Академије Winter Music.

Уредник и водитељ преноса концерта: Ана Ћирица

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво